GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Paratext Nº20

19:0021:00 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

Aquest nom, Paratext, amaga una programació mensual de presentacions dels artistes residents 
a l’Hangar de llarga i curta durada, així com de les residències internacionals, sempre en
 dimecres, de 19.00h a 21.300h. Diversos artistes presentaran en diferents formats 
projectes concrets o parts del seu treball. Les sessions són sempre obertes al públic amb
 el propòsit de possibilitar la interacció amb els propis artistes.

La propera sessió de Paratext tindrà lloc el dimecres 20 de setembre a Hangar a la Sala Ricson, a les 19h.

Els artistes presentaran els seus projectes:

BeAnotherLab

BeAnotherLab és un col·lectiu artístic i grup d’investigació interdisciplinària fundat a Barcelona el 2012, i el qual va desenvolupar el projecte La Màquina de Ser Un altre (TMBA). Aquesta eina multisensorial Creative Commons, està dissenyada per promoure la tolerància i el respecte mutu a través d’intervencions en realitat virtual (VR). Mitjançant la combinació de realitat virtual, les ciències cognitives i d’art performàtic, el sistema TMBA ofereix als usuaris la possibilitat de veure a si mateixos en un cos diferent mentre ofereix la possibilitat de moviment, interacció amb l’espai i la narrativa així com la possibilitat de rebre retroalimentació tàctil realista.

El grup treballa en la intersecció entre l’art, la ciència i la tecnologia, qüestionant les jerarquies entre aquestes diferents formes de coneixement. El grup està compromès amb la invenció de nous models de col·laboració sostenibilitat, i no es basa en els individus, sinó més aviat en la idea de compartir i d’identitats i comunitats en expansió.

Rebekka Löffler

Les seves pintures mostren un enfocament poètic, filosòfic i imaginari que pretén mostrar el que les coses signifiquen per a ella. Són reflexions i respostes a esdeveniments interns i externs que la toquen emocionalment. Durant el procés de pintura, examina la idea inicial des de diferents angles, l’amplia espacialment i la dota d’una forma física (un cos similar al so). Pretén posar la idea en marxa a través de mitjans relacionats amb la pintura, respirar la vida en ella, i donar-li un ritme.

En diverses de les seves pintures, reflexiona sobre moments en què la seva percepció i visió personal està canviant, així com moments que encarnan la llibertat d’una situació desagradable. La pintura “The Great Departure” de 2016, visualitza un salt del món enmarcat (de la pintura) cap a alguna cosa nova i desconeguda. En altres pintures, qüestiona formes rigoroses i antiquades de pensar i actuar o tractar amb el llenguatge i l’origen.

Aquestes reflexions sobre com ella i altres perceben i defineixen el nostre món multifacètic de diferents maneres influeixen en les decisions formals en la seva pintura també. Està especialment interessada en els mitjans artístics que afecten la percepció de l’imatge i produeixen un espai complex.

Dave MG

És un artista centrat en la narrativa visual i el so. Esmorza Cheerios amb llet cada matí i porta gorra des de l’hivern fins a la primavera. Explora els límits de la narració barrejant ficció i realitat a través del desenvolupament de les seves cosmogonies. Treballa amb restriccions autoimposades i utilitza el cut up com a mètode creatiu barrejant il·lustració, música, vídeo o performance, generant així vincles entre allò intern i extern. La major part del seu treball sol ser autoeditat pel seu afany de controlar cada etapa del procés, obtenint resultats modestos i honestos.

Al juny de 2017 es titularà en el grau universitari d’Art i disseny de l’Escola Massana. Ha estudiat il·lustració durant 6 mesos a la universitat Sint-LUCAS school of arts (2016). Ha guanyat el primer premi del concurs del festival Cruïlla Barcelona “Propostes creatives per al festival”, ha participat en la VI edició del seminari d’impressió experimental Xavier Nogués (2015). Ha guanyat dos premis de col·lecció de merchandising per a exposicions de Gaudí a Corea (2014).

Al marge del seu treball individual com a artista, forma part del col·lectiu La Modesta (biblioteca ambulant de fanzines), porta la gràfica del músic experimental Creț, és cofundador del col·lectiu gràfic musical Alquimia (2016-2017) i ha realitzat performances graficomusicales a Blueproject, Heliogàbal, Màgia Roja, etc conjuntament amb el músic Ubaldo (2015-2014).

Paco Chanivet

“Estem entre dos mons, un no el reconeixem i l’altre encara no existeix” I.S Entre aquests dos universos es troba l’obra de Chanivet, que amb una actitud descreguda i sorneguera deriva entre el rar, el bell i l’injust. Influenciat per una educació católicocristiana, manté una relació de dependència amb l’absolut que ha convertit la seva producció artística en una efusió de formes i temes. La seva pràctica és fragmentària, i evita qualsevol sistematització. La seva metodologia és un ampli intent per imitar les propietats de l’entrellaçament quàntic, connectant punts que, a primera vista, estan lluny uns dels altres per crear models de realitat emergents que no s’assemblen a la ja existent sinó que perverteixin la nostra relació amb la mateixa. Les seves obsessions aborden temes com la forma en què els mites primigenis es repeteixen a través de nosaltres, l’amor com a manera d’evadir la naturalesa tràgica de l’existència, la tecnologia com la porta d’accés a una realitat que no busca substituir la que ens empara, sinó a qüestionar-la com l’única plausible, i especular (a través de la ciència ficció i el costumbrisme) amb les possibilitats que cremen en el cor dels impossibles.

És llicenciat en Belles arts amb estudis en antropologia i en direcció i guió cinematogràfic. Al marge del seu treball com a artista, forma part del col·lectiu audiovisual Lopetegui Productions (https://vimeo.com/lopeteguiproductions/videos), de l’estudi de disseny i comunicació Trini i és cofundador de la iniciativa Stomatech (http://stomatech.tumblr.com/) de trobades sobre ciberfilosofía i fascinació crítica cap a la tecnologia. Algunes de les seves aportacions en l’àmbit artístic local han estat; Festival Tràfic (CCCB), El lugar de los hechos (Sala d’Art Jove), ClaResil 2012mg (La Capella), Audioderiva for JR Plaza Archive (La Virreina Centre Imatge), Blue Seven Phenomena and 100% Desván (Sant Andreu Contemporani), F for Fiction (Can Felipa Arts Visuals), Family Constellations (Muncunill EspaiDos Chamber) and Travaillez Ne Jamais (DNA Platform, DNA Gallery).

Hamaca

HAMACA és una distribuïdora de videoart i arts electròniques constituïda per iniciativa de la AAVC i dirigida per YProductions. El nom HAMACA respon al tipus de sistema operatiu sota el qual pretenem funcionar: ser una xarxa horitzontal unida per diversos punts. El nostre objectiu principal és poder fer arribar treballs en format vídeo a un gran nombre de persones o institucions per facilitar d’aquesta forma la seva difusió i visionat.

La distribuïdora és una entitat sense ànim de lucre al servei dels autors i usuaris que té per objectiu activar la difusió de l’obra i generar un flux econòmic per a la producció dels artistes, seguint així la línia d’activitats realitzada per la AAVC al llarg de tots aquests anys.


Paratext Nº20