Pasado - Mañana. Colectivo Juan Nadie

Lloc: CC Navas
Passatge del Dr Torent, 1
08027 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

El col·lectiu Juan Nadie proposa un projecte d’autoria compartida en el qual la fotografia, encara que parteix de la mirada individual, acaba formant un nou territori en el fet comunitari. Una sola mirada composta de moltes d’individuals.

Com en una exploració arqueològica, el col·lectiu acumula imatges d’un territori de manera impulsiva, que en confrontar-les amb les dels altres membres creen diferents significats i noves lectures. Aquestes imatges reflexionen i recullen la simbologia heretada de l’imaginari col·lectiu que habitem i ens defineix. Les fotografies acaben sent elements que formen una gran narració sobre la violència urbanística, la fragilitat del nostre sistema de vida i la incertesa dels temps que vivim.

Juan Nadie obrirà aquesta metodologia a diferents grups en un seguit d’activitats per, a partir de sortides fotogràfiques o de l’arxiu dels participants, continuar evolucionant i construint significats sobre la manera en què els símbols travessen el temps i es reflecteixen a la nostra quotidianitat. El joc de paraules del títol incideix en com la realitat que ens condiciona, igual que la fotografia, mira cap al passat i alhora es projecta cap al futur.

__

Temporals és un programa itinerant de projectes d’art contemporani als barris de Barcelona. El seu objectiu és crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. En aquest context, els projectes esdevenen processos de creació que adopten formes diverses segons el territori des d’on se situen.

Pasado – Mañana. Colectivo Juan Nadie