Donada la situació de fragilitat que pateix la programació cultural de la ciutat, recomanem revisar el web de cada espai per si hi ha canvis o anul·lacions.
Molta força!

PLOU, NEVA, PINTA

19:0014:00 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Quan neva ens trobem en presència d’un fenomen natural; així, quan «es pinta», som davant d’un fet històric.
DANIEL BUREN

«Plou, neva, pinta» sorgeix de la voluntat d’apropar les noves perspectives de la pintura contemporània als infants, seguint la línia de les passades exposicions «R + R + R. A partir de l’obra Calaixera de Curro Claret» (2011) i «Dibuixa!» (2013).

Es tracta d’unes noves perspectives que sovint es coneixen amb el nom de «pintura expandida», una categoria que es caracteritza perquè, en lloc de basar-se en l’ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç, entén com a obres pictòriques produccions que parteixen de l’espai, el gest, l’objecte, la fotografia o, fins i tot, dispositius digitals; tècniques que eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària, que els artistes han fet evolucionar al llarg de «morts» i «renaixements», durant el transcurs dels segles XX i XXI, a partir de la investigació i l’experimentació d’una de les principals «belles arts».

Per explorar aquestes derives de la pintura, iniciades ja durant la dècada dels seixanta, aquesta exposició es distribueix en quatre apartats —el marc, el suport, el color i el gest—, que porten el nom d’aquells elements que han caracteritzat històricament la pintura, amb l’objectiu de descobrir quines noves aproximacions hi realitzen els artistes de la Col•lecció d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Lleida, que ens allunyen de la concepció de la pintura tradicional.

L’exposició va acompanyada de la intervenció gràfica d’Iván Bravo que ha estat especialment pensada d’acord amb els objectius del projecte.

Artistes participants: Ignasi Aballí / CVA / Miquel Mont / Ignacio Uriarte / Belén Uriel

PLOU, NEVA, PINTA