Poemas. Esther Ferrer

Lloc: àngels barcelona
Carrer Pintor Fortuny, 27
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

“Els números primers tenen ritme. Un ritme intern que mai no es simètric, si no asimètric, com el ritme de l’univers. L’univers s’expandeix, i de manera semblant ho fan també els números primers, com més s’avança en la sèrie, més gran és la distància entre ells” Esther Ferrer, Paris, 2022.

En un moment on cada dia es fa més evident que les matemàtiques i els algoritmes controlen molts aspectes de la nostra vida, el treball d’Esther Ferrer sobre els números primers cobra nous sentits.

El fil conductor de l’obra de l’artista és la performance, però el seu interès per l’espai, el temps i el ritme, pren una altra forma en el treball minuciós i mental que realitza amb els números primers des dels anys 70. A través de diferents sistemes visuals que l’artista inventa genera constel·lacions que es despleguen sobre fusta, paper o llenç desvetllant un possible ritme intern del números primers, una harmonia geomètrica. Una feina en què Esther sembla aliar-se amb els nombres primers per donar forma a l’atzar, al caos i deixar obertes noves preguntes sobre el món contemporani.

Aquesta exposició ens invita a aproximar-nos a una selecció d’obres de la seva sèrie Poemas de los números primos, explorant la poesia i el ritme d’aquests números.

Poemas. Esther Ferrer