Segons l'últim decret que es va aprovar el passat dia 29 Oct., la activitat cultural estarà anul·lada o molt reduïda els pròxims 15 dies. Això implica que els esdeveniments publicats es poden veure afectats. Recomanem revisar el web de cada espai. Molta força!

Activisme creatiu i guerrilles narratives. Taller obert a càrrec de Kevin Buckland

11:0014:00 h
Lloc: Centre d'Art Maristany
Àngel Guimerà, 2
08172 Sant Cugat del Vallès
Preu: Activitat gratuïta
Taller

El taller es centrarà en l’anàlisi d’accions de desobediència elaborades des de la imaginació artística i concebudes com a eines d’intervenció i interrupció de narrativa dominant. Utilitzant casos d’estudi paradigmàtics dels moviments més reeixits en la lluita per la justícia climàtica, aquest taller mostrarà com les intervencions creatives poden encarnar idees, desfer macronarratives i impulsar nous conceptes, fent ús del dret a l’espai públic.

Activitat gratuïta, amb inscripció prèvia

En el marc de l’exposició “Polítiques del sòl”, a cura de Christian Alonso

*****

Polítiques del sòl investiga, des de la imaginació artística, diferents maneres d’habitar el lloc per part de diferents formes de vida. Habitar, ocupar, sojornar o raure, sempre implica una relació dels cossos amb la seva exterioritat, ja sigui humana o no humana, la qual transforma profundament les maneres de ser tant de l’un com de l’altre. Partint d’aquesta doble inflexió eticopolítica que comporta tot acte d’habitar, el projecte explora les complexes interrelacions de les subjectivitats en els seus entorns, com una ocasió per pensar les dinàmiques biopolítiques, geopolítiques, necropolítiques que determinen l’existència en totes les seves manifestacions en el planeta, i al mateix temps, per explorar les condicions de possibilitat d’habitar altrament. Per mitjà de diferents pràctiques eticoestètiques, encarnades i situades, que entenen la crítica no com a negació sinó com a afirmació, la mostra es pregunta de quina manera l’art pot contribuir a imaginar una reinvenció de la vida, dels sistemes de valor i de les formes de coexistència, per poder fer front als reptes multifacètics que encarem en les primeres dècades del segle XXI.

Exposició seleccionada a la Convocatòria de Projectes Curatorials
d’Art Contemporani del Centre d’Art Maristany

Activisme creatiu i guerrilles narratives. Taller obert a càrrec de Kevin Buckland