Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

Presentació de NINGUNO

18:0021:00 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Presentació

El proper diumenge 30 d’octubre a les 18 h, l’artista Lola Lasurt presentarà “NINGUNO”, projecte guanyador del Concurs d’Arts Visuals Premi Miquel Casablancas 2015, a La Cinètika (Rambla Fabra i Puig, 32).

Acompanyada per a l’ocasió per Amanda Cuesta, Lola Lasurt mostrarà per primera vegada el resultat d’un laboriós i molt intens treball d’investigació sobre l’assassinat de Cipriano Martos a la caserna de la Guàrdia Civil de Reus a l’agost de 1973.

“NINGUNO” és un projecte artístic col·lectiu, executat en diferents fases i moments, que es va concebre a partir de tres pintades relacionades amb ell. La primera va servir de detonant per a la seva detenció. En aquesta es podia llegir “Ni Franco, ni Rey, ni Yankis. República Popular y Federativa. FRAP” i “Abajo la monarquía del pelele Juan Carlos”. La segona es correspon amb l’aspecte de la façana del consolat espanyol d’Hendaia dies després de l’assassinat. I la tercera és el mural que els seus companys van realitzar amb motiu del X aniversari de la seva mort.

El projecte s’emmarca dins de pràctiques artístiques que treballen la representació de la memòria històrica, troben a faltar l’anàlisi d’un passat recent no resolt i qüestionen el procéssos d’amnèsia col·lectiva.

El 1978, l’escriptor Miguel Buñuel va escriure un relat basat en les circumstàncies de la mort de Cipriano Martos i en la recreació textual de les seves converses amb la Guàrdia Civil mentre el torturaven, apareix escrit repetidament: (en castellà) – ¿Nombres? – ¡Ninguno!

NINGUNO
Lola Lasurt
30.10.2016, 18 h
La Cinètika
Rambla Fabra i Puig, 32
L1 – Fabra i Puig