GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Presentació del llibre d’artista “By the Way” de Thomas Nolle.

19:0020:30 h
Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

By the Way no és una sèrie en el sentit seqüencial, sinó un assaig sobre l’experiència momentània de la mirada en trànsit. El llibre d’artista de Thomas Nolle reuneix una selecció inèdita de 21 fotografies, el denominador comú és la relació entre el viatge, la captació de l’instant i el paisatge.

L’accelerada vida contemporània transcorre, cada vegada més, després de les finestres: les finestres de cotxes, trens, avions, metres … La finestra es torna un visor, que capta instants únics i irrepetibles. Alhora, es presenten finestres per als nostres mons interiors. Aquests són els punts de partida de By the Way.

Amb un estil molt personal, les fotografies d’aquest llibre són exercicis per despertar la sensibilitat poètica, tan marginada avui per l’allau d’imatges instantànies i trivials que ens envaeix. Nolle es desvincula decididament tant de l’objectivitat documental, com de l’escenificació realista, abandonant la pràctica del simple reflex del món exterior.

En el seu text, escrit especialment per aquest llibre, l’especialista i teòric de la imatge, Norval Baitello (Sao Paulo), crida l’atenció per la qualitat pictòrica d’aquestes “finestres capritxoses, que mostren amagant i amaguen mostrant”.

Aquesta publicació coincideix amb el rellançament de l’editorial ACC L’Angelot, de Barcelona, que va començar la seva trajectòria d’edicions independents sobre art el 1995.

Presentació del llibre d’artista “By the Way” de Thomas Nolle.