Presentació-taller de Library Box OFFLINE LIBRARIES – SHARING TACTICS

19:0021:30 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

– Dimecres, 4 de Novembre, de 19.30h a 21h: Presentació-taller del Projecte Library Box OFFLINE LIBRARIES – SHARING TACTICS.
Dcalk (Brussels) / TALK + DEMO
Com el llibre i la música, el joc de taula ha entrat en el temps de les xarxes distribuïdes i de reproducibilidad. Per tot arreu diseyadors de jocs, editors, publicacions i col·lectius publiquen els seus checkers o jocs complets 3D, en manera 3Dprint-and-play, usant llicències lliures.
Al començament de 2015, Dcalk va rebre una beca Reserach&Development per desenvolupar la idea de Ludobox (una biblioteca de jocs digitals), seguint la inspiració d’iniciatives com Piratebox o Librarybox, que faciliten l’accés i circulació de contingut digital lliure, a través d’un router wifi. I això fa Ludobox: reuneix jocs de taula, de cartes, de vídeo i recursos bibliogràfics relacionats (publicacions, manuals) amb llicències lliures.
És aquesta presentació, Dcalk oferirà una revisió de la història i assumptes de les xarxes offline i el procés de prototipado de Ludobox. A més s’expandirà el tema al global de les llibreries digitals per discutir aspectes de la pràctica de col·leccionar (curaduría, conservació, comunitat) i intervenir (l’offline amb infraestructures online i físiques) que aquest tipus de dispositius impliquen i faciliten. La presentació vindrà seguida per una demo/copy party per compartir recursos digitals de #jocs #disseny #cultura #biblioteconomia #educació.

Presentació-taller de Library Box OFFLINE LIBRARIES – SHARING TACTICS