GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Presentació The Drowned Giant, d'Anna Moreno, al COAC

19:0020:30 h
Lloc: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya Coac
Plaça Nova 5
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

 

El 1970 es va organitzar un happening a Moratalaz (Madrid) per promocionar el projecte d’habitatge utòpic La Ciudad en el Espacio, de l’arquitecte Ricardo Bofill. Un esdeveniment que no es va arribar a documentar mai, un projecte que no es va arribar a construir mai. El 7 de juny passat, l’Anna Moreno va repetir aquell happening en el mateix indret que l’original.

El proper 22 de novembre, a la Sala d’Actes del COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya), es presentarà un LP amb l’enregistrament sonor d’aquest procés de restitució, l’única documentació existent de l’esdeveniment. El disc conté els testimonis de Gila Dohle, The Downtown Alligators, Enrique Doza, Peter Hodgkinson, Anna Moreno, JC Ramone, Toti Soler i Ramón del Solo, entre altres. L’edició també inclou un llibret amb relats de ficció escrits pels arquitectes Paula Currás & Havi Navarro, la comissària María Montero, l’expert en blues Ramón del Solo i l’artista Anna Moreno.

Anna Moreno (Barcelona 1984) és artista visual i treballa entre l’Haia (Païsosa Baixos) i Barcelona. Actualment és professora de recerca artística a la Royal Academy of Art de l’Haia; a més, és cofundadora de la iniciativa artística Helicopter, un espai per a l’experimentació i l’intercanvi de coneixement.

Lluís A. Casanovas Blanco és arquitecte i comissari, i treballa entre Nova York i Barcelona. Actualment és investigador a la Universitat de Princeton (Nova York, EUA). Juntament amb l’agència After Belonging, va ser un dels comissaris en cap de la Triennal d’Arquitectura d’Oslo de 2016.