GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Psiqué o el triomf de l'imaginal a càrrec de Camille Grob i Giselle García (darrer passi)

20:00 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Performance

El cicle de vida d’una papallona passa per processos complexos i radicals. Les cèl•lules responsables de la sorprenent metamorfosi de l’eruga en papallona són denominades “cèl•lules imaginals”. Aquest nom poètic al•ludeix a la “imaginació”, essencial per transcendir els límits del nostre cos i per permetre’ns evolucionar en un ésser complet.

Amb l’acció busquem parlar dels límits auto-imposats a través de la figura de Psiqué, deessa amb ales de papallona i símbol de l’ànima per als antics grecs, que encarna la metamorfosi i les potencialitats de l’ésser. Psiqué es dóna a llum a si mateixa, sobrepassa les seves limitacions i emergeix viva i lliure gràcies a la imaginació.

També busquem trencar amb els límits del mateix espai: Torre Muntadas es converteix per a nosaltres en un centre de recerca/laboratori, on en una distòpia imaginada, s’intenta preservar i reproduir les espècies perdudes o en perill d’extinció al món, éssers que van transcendir les seves fronteres físiques i mentals i que són fonamentals per a l’evolució de la nostra espècie.

Performance dins el marc del projecte ULTRACÒS

Psiqué o el triomf de l’imaginal a càrrec de Camille Grob i Giselle García (darrer passi)