Varvara & Mar. Psychedelic trips

Lloc: Alalimón Galeria
Mèxic 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Psychedelic trips és una sèrie d’experiments entre l’art i els nous mitjans que generen formes 3D amb un model d’IA mitjançant l’entrada de text. Per a ser més precisos, l’algoritme no genera un objecte des de zero, sinó que desconstrueix una malla existent, segons el concepte.

En paraules de Varvara Guljajeva i Mar Canet, es descriu com l’estilització neuronal del model. Per tant, les artistes alimentaren l’algoritme amb diversos models d’escultures antigues i els modelaren amb les paraules. Els resultats a la pantalla foren estèticament molt agradables i encantadors, però des del punt de vista de la impressió 3D, un desastre. Per tant, es requerí molta feina de reparació manual dins el programa de modelatge 3D. Els models s’imprimiren en 3D en argila que es va coure i esmaltar a mà més tard de manera lliure i aleatòria donant un aspecte desenfadat i dinàmic al resultat final.

El projecte demostra una traducció d’espais semiòtics, en aquest cas de text a malla, que contribueix a l’augment de la creativitat. En altres paraules, les mutacions irregulars poden donar lloc a noves creacions que d’una altra manera no ocorrerien. A més de les mutacions dins d’un sistema, hi hagué una transformació addicional que introduí el procés d’impressió 3D i el material en si mateix.

Varvara & Mar. Psychedelic trips