Què fem entre les coses? Apunts per a una ètica sobre els residus tecnològics A càrrec de Blanca Callén

19:0020:00 h
Lloc: Bòlit_PouRodó
Plaça Pou Rodó 7-9,
17004 Girona
Preu: Activitat gratuïta
Conferència

“Com viure juntes?” (amb uns altres no-humans) és una pregunta que s’intensifica davant la urgència de respostes enfront del dany eco-social. Tanmateix, aquest gir post-humà poques vegades inclou en la seva reflexió a entitats considerades inertes, com els objectes.

A partir d’aquest interrogant ètic, la conferència explora les inter-dependències íntimes però d’efectes globals que establim amb un tipus d’objecte onmipresent en la nostra quotidianitat: els residus tecnològics.

Blanca Callén és investigadora i docent en l’àrea dels estudis socials sobre la ciència i la tecnologia, el disseny i l’acció política col·lectiva. En els últims anys ha treballat al voltant del tema de les escombraries electròniques i els residus en un context d’emergència climàtica. El seu treball beu de metodologies participatives i del pensament crític i ecofeminista. És cofundadora i membre actiu de l’associació Restarters BCN, dedicada a l’impuls d’alternatives a l’obsolescència programada i al foment de la cultura de la reparació per a la transició ecosocial de Barcelona.

Què fem entre les coses? Apunts per a una ètica sobre els residus tecnològics A càrrec de Blanca Callén