RAW. Carsten Beck

18:0021:00 h
Lloc: Víctor Lope Arte Contemporáneo
Carrer Aribau, 75
Barcelona 08036
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

A partir de les 12h, inauguració per a professionals / 18h públic general

Si alguna cosa caracteritza les obres de Carsten Beck (Dinamarca, 1986) és la seva capacitat de fer d’allò senzill quelcom interessant. A partir d’una estètica minimalista fidel als principis de l’art concret, Beck construeix la seva obra mitjançant geometries meticulosament perfilades i desvinculades de qualsevol associació simbòlica. En la mostra RAW, la primera exposició de l’artista a Espanya, assistim a la presentació d’un art ordenat, sobri i desproveït d’ornament, que sembla abordar formes i figures en cru.

L’obra de Carsten Beck es fa ressò del llegat d’artistes concrets com Max Bill i Carmen Herrera, sent ella una de les seves majors influències. No solament comparteix amb Herrera la senzillesa i la voluntat de reduir l’obra a la seva forma més depurada i essencial, sinó també la traça que l’arquitectura i l’espai deixen en les seves peces. Si bé Beck no és de formació arquitecte, pren l’arquitectura, els seus angles i perspectives com a font d’inspiració per a elaborar els esbossos que posteriorment articulen els seus llenços. Un interès que s’estén en la seva pràctica polifacètica i desenvolupa més enllà del pinzell amb el seu estudi de disseny.

Els seus quadres són una oda a la forma per la forma, una defensa de la validesa artística de la peça més enllà de qualsevol interpretació o estímul extern. Per això mateix, en totes les seves obres el seu vocabulari pictòric és perfectament recognoscible, un llenguatge constituït per geometries simètriques i asimètriques que fluctuen entre el blanc i el negre, mantenint sempre i amb gran destresa un auster equilibri.

RAW. Carsten Beck