Regina Gimenez. Més poètic que no pas pedagògic ni practicable

Lloc: Ana Mas Projects
Carrer Isaac Peral, 7
08902 L'Hospitalet de Llobregat
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Ana Mas Projects es complau de presentar Més poètic que no pas pedagògic ni practicable, la segona part del darrer projecte expositiu de l’artista Regina Giménez, desplegat en dos espais alhora. Va començar el passat 25 de març a la galeria F2 de Madrid i continua aquest 15 d’abril al nostre espai a Barcelona.

L’eix conductor de l’exposició és una reflexió sobre l’educació artística infantil a partir de la figura de l’escultor Ángel Ferrant (1890-1961) i la seva tasca pedagògica desenvolupada primer a l’Escola Llotja de Barcelona als anys 20 i després a l’Escola de Arts i Oficis en tornar a Madrid el 1934. Ferrant es va convertir en portaveu de la pedagogia artística moderna a Espanya, formulant – no sense polèmica – un nou pla d’estudi des de la infància fins a l’escola superior en el que es va conèixer com a “pla Ferrant”.

Aquest desterrava la còpia i la imitació prioritzant la llibertat expressiva, la intuïció i l’experimentació formal, descrit pels seus col·legues pedagogs discrepants com a “més poètic que no pas pedagògic ni practicable”.

Regina Giménez presenta una selecció d’obres –pintures, collages sobre paper i dues instal·lacions– que parteixen dels “treballs manuals” que s’ensenyaven a l’escola dels anys setanta, caracteritzats per reduir el coneixement artístic a un passatemps superficial. Les imatges, rescatades sense la seva corresponent fitxa explicativa, perden tota lògica i referència per fer els treballs demandats, i es revelen com a meravelloses obres en si mateixes amb una força plàstica pròpia que, com els dibuixos infantils, semblen estar esperant l’intèrpret que sàpiga desxifrar què ens diuen.

En un joc de descomposició i recomposició, Regina Giménez crea noves obres carregades de suggeriments, noves lectures, més poètiques que no pas pedagògiques ni practicables.

Regina Gimenez. Més poètic que no pas pedagògic ni practicable