GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

REHOGAR X Disseny obert i reutilització

12:0015:00 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Exposició

REHOGAR és una exposició col·lectiva i una trobada anual entorn del disseny obert i la reutilització com a eines de transformació social.

Organitzada pel col·lectiu Makea Tu Vida, la desena edició de REHOGAR continua la seva aposta per potenciar i construir un ecosistema de transformació i col·laboració que inciti a un canvi social en les nostres maneres d’habitar.

La mostra presenta un conjunt de pràctiques i eines que permeten incidir en la transformació social de la vida quotidiana. Una selecció d’experiències interdisciplinàries que vol servir de mapa per a explorar espais, mètodes, recursos i comunitats que porten amb elles evidències, raons, actituds, polítiques, pràctiques, implicacions i afectes que sostenen el desenvolupament de projectes de caràcter col·laboratiu, d’open source, de responsabilitat social i mediambiental i d’optimització compartida de recursos. Propostes reals que s’allunyen de la cultura mercantilista de l’usar i tirar, i ens acosten cap a una consciència col·lectiva basada en usar, transformar i cuidar.

Paral·lelament a l’exposició se celebren una sèrie d’activitats amb l’objectiu de difondre i explorar el seu marc teòric, conèixer de primera mà i posar en pràctica algunes de les solucions i propostes exhibides, i generar espais de remescla i diversió que afavoreixin la generació i l’enfortiment de xarxes de col·laboració.

Aquesta desena edició de REHOGAR tindrà lloc del 21 de Setembre al 28 d’Octubre de 2018 en l’Espai Zero de Fabra i Coats de Barcelona. La mostra s’amplificarà al llarg de 2019 a través d’una itinerància per diferents centres culturals i de producció de l’estat espanyol. Aquesta edició compta amb el recolzament i suport de Medialab Prado (Madrid), Hirikilabs – Tabakalera Centre Internacional de Cultura Contemporània (Donostia – Sant Sebastià) i La Nau Centre Cultural de la Universitat de València (València).

REHOGAR X Disseny obert i reutilització