GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

RES NO S’ATURA. ACTE I PREFACI

Lloc: DAFO
Anselm clavé, 2
Lleida
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Coincidint amb l’exposició Res no s’atura, al Centre d’Art la Panera, proposem una extensió del projecte a l’espai DAFO.
Paral·lelament a l’exposició principal, es planteja Res no s’atura. Acte i Prefaci: una col·lectiva que continua funcionant en base al diàleg entre diferents obres i artistes. En aquest cas, no partim de la Col·lecció Josep Suñol, sinó de la tria d’alguns dels artistes que han passat pel Nivell Zero de la Fundació Suñol, sota l’epígraf Acte; i una altra tria dels artistes que a la 8a Biennal d’Art Leandre Cristòfol van formar part del Prefaci. Un punt de partida que posa de manifest l’interès de la Fundació Suñol, La Panera i DAFO per donar suport als artistes joves que incideixen en l’escena de la creació actual.
En aquest sentit, a DAFO, un espai satèl·lit de La Panera, es confecciona un dialèctica creuada entre quatre artistes: Marla Jacarilla i Adrianna Wallis, com a participants del Prefaci de la Biennal; i Bruno Ollé i Ricardo Trigo, com artistes que han realitzat projectes individuals al Nivell Zero de la Fundació Suñol. Amb aquesta nova presentació es cerca la interacció entre treballs de diferent procedència, i des d’un esquema flexible se centra en desenvolupar dos conceptes: per un costat, la idea de complexitat i fractura de les narratives clàssiques i lineals, com és el cas de Notas al pie de Dublinesca, de Marla Jacarilla, i Giroscopio Croma, de Ricardo Trigo (peça que formava part de la instal·lació “Fácil. Complicar en discurso, sin el ni un”); i per l’altre, generar una nova materialitat, ja sigui objectual o espacial, a partir de la deconstrucció dels objectes originals i la transformació dels seus usos, com succeeix en el cas dels treballs de Rare et Magnifique d’Adrianna Wallis, i en els objectes escultòrics i de dibuixos que formaven part de la instal·lació Hoy es siempre todavía, de Bruno Ollé.

RES NO S’ATURA. ACTE I PREFACI