GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

RES NO S’ATURA

Lloc: Centre d'art la Panera
Plaça de la Panera, 2
25002 Lleida
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

L’exposició Res no s’atura proposa establir un diàleg entre la Col·lecció Josep Suñol i la col·lecció del Centre d’Art la Panera a través de la mostra d’una selecció de 36 peces procedents d’ambdues col·leccions.

La Col·lecció Josep Suñol es va començar a configurar als anys setanta i conté obres datades entre 1915 i 2008. Per la seva banda, la Col·lecció del Centre d’Art la Panera inclou obres des de finals dels noranta fins l’actualitat, que l’Ajuntament de Lleida ha anat reunint al llarg de les vuit edicions de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol. En alguns sentits, aquesta última es podria entendre com una extensió del testimoni del segle XX que ofereix la Col·lecció Josep Suñol.
L’exposició, ideada pels directors d’ambdós espais, Glòria Picazo i Sergi Aguilar, proposa un recorregut conjunt per algunes obres de les dues col•leccions i estableix punts de confluència i d’interacció a partir de conceptes comuns com el cos, la identitat, el paisatge, la ciutat o d’altres, que poden generar reflexions entorn al panorama de l’art contemporani. La disposició de les peces per parelles i petits grups temàtics ofereix l’oportunitat d’analitzar les diferents formes de mirar dels artistes des de la distància cronològica. El relat que construeix l’exposició s’estén fins als nostres dies, i adquireix un sentit crític si s’entén com a element per a l’anàlisi històrica i artística.

La selecció d’obres d’ambdues col·eccions reunida per al projecte posa de manifest, que tot i que hi ha un salt generacional, existeix una certa continuïtat de criteris i de plantejaments formals que ens ajudaran a resseguir alguns dels trets fonamentals que han caracteritzat l’art dels darrers anys, sobretot al nostre país però també amb alguns exemples d’artistes estrangers.
El projecte vol destacar, alhora, les sinèrgies del discurs narratiu entre una fundació privada com és la Fundació Suñol de Barcelona, amb una col·lecció reunida durant la segona meitat del segle XX, i els d’un centre d’art públic com és el Centre d’Art la Panera, depenent de l’Ajuntament de Lleida, que començà a funcionar l’any 2003.

L’exposició es va poder veure a la Fundació Suñol entre el 13 de febrer i el 3 de maig de 2014.

RES NO S’ATURA