Resquicio. Manuel Velasco

Lloc: Sala Parés
Petritxol, 5
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

L’obra de Manuel Velasco destaca per les seves característiques plàstiques i texturals. Les seves teles creen un trompe-l’oeil que ens fan pensar que treballa directament sobre planxes de metall. L’artista ha desenvolupat una tècnica pròpia a base d’experimentació mitjançant la qual utilitza ferro micronitzat aplicat sobre tela la qual seguidament oxida químicament i on hi aplica diferents pintures i esmalts i assoleix resultats de gran riquesa material i cromàtica.

Acostuma a treballar series a partir d’un tema que li serveix de fil conductor conceptual entre les diferents obres on gairebé sempre està present l’idea de mur o teló, referència directa al Mur de Berlín i a la separació física i ideològica de la societat durant la seva joventut. La seva proposta artística es troba entre la representativitat i l’abstracció, i planteja una frontera estreta, gairebé inexistent, que es dilueix per mitjà de petits detalls i matisos.

Manuel Velasco és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Salamanca. Exposa a la Sala Parés des de 2020, i també ho fa amb regularitat a altres ciutats espanyoles, així com a Bèlgica, França i Portugal. La seva característica personalitat artística ha portat la seva obra a ser reconeguda amb diferents premis i formar part d’algunes importants col·leccions tant privades com públiques.

Resquicio. Manuel Velasco