Revelacions sobre una esfera informe

Lloc: Fonteta
Fonteta
17110 Girona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Pere Noguera, Luis Gordillo, Ludovica Carbotta, Muntadas, Francesco Arena, Victoria Civera, Perejaume, Pere Llobera, Ignacio Uriarte, Anna Dot, The Late Estate Broomberg & Chanarin, Jordi Mitjà, Rasmus Nilausen, Ángela de la Cruz, Lola Lasurt, Mercedes Azpilicueta, Fernando Prats

És un plaer tornar a presentar el projecte col·laboratiu de Bombon, Joan Prats i NoguerasBlanchard a Fonteta (Empordà). La proposta per a aquesta temporada reuneix de nou artistes de les tres galeries i de diferents generacions en un format expositiu que s’articula talment es tractés d’un cadàver exquisit.

Partint d’aquest mateix acte d’intercanvi col·lectiu, durant l’estiu de 2022, els artistes convidats en l’espai, el primer dels quals és el bisbalenc Pere Noguera, seran els encarregats de seleccionar als següents, i així consecutivament, fins a tancar un cicle de propostes expositives formades per obres que abasten diferents generacions i imaginaris.

Per presentar el projecte, el poeta Eduard Escoffet escriu:

“Al març d’aquest any, la pols del Sàhara va tenyir la neu del Pirineu. El vent va empènyer terra esmicolada d’una banda a l’altra del Mediterrani: la terra, en la seva forma més lleugera —més a prop del no-res—, damunt de l’aigua que ha canviat la seva habitual lleugeresa pel rigor de la roca. Pigment marró sobre pigment blanc sobre llenç verd. Trànsits inesperats entre territoris oposadament inhòspits. Com si Pere Noguera hagués enfangat el Pirineu, o com si hagués capgirat l’estora, la pell de neu, per fer veure el que hi ha sota. (…)”

Revelacions sobre una esfera informe