GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

SÂLMON<. A P N E A

21:0022:00 h
Lloc: Mercat de les Flors
Carrer de Lleida, 59, 08004
Barcelona
Preu: 8€
Presentació

Aquesta peça es desenvolupa a partir de la immersió, de la creació d’un espai en suspensió física i mental sota l’aigua. El performer cerca capbussar-se dins d’un territori atemporal creat per la qualitat vibrant del moviment submergit. Busca immortalitzar el cos a través de la contenció de la respiració i de la immersió dins l’aigua, arribant a una lleu incomoditat a causa de la manca d’oxigen i de la pressió de l’aigua. A P N E A vol confrontar-nos a tot allò que sempre donem per fet, que és la presència d’aire al nostre voltant.

Rodrigo Sobarzo de Larraechea va estudiar coreografia a la SNDO d’Amsterdam y teatre a Santiago de Chile. Artista resident a la Jan van Eyck Academie de Maastricht, un institut interdisciplinari per a les arts visuals i el disseny. La seva darrera creació []remoTe sense[] fou estrenada al Something Raw Festival de 2015 a Amsterdam. Els seus treballs UNITED STATES (2011), THE HARVEST (2012), Paramount Movement (2012), A P N E A (2013) i /S ITE S (2014) són produccions del Het Veem Theater Amsterdam en coproducció amb Workspacebrussels de Bèlgica, Dance4 de Nottingham i el Hauptstadtkulturfonds de Berlin. Tots els seus treballs tenen com a objectiu essencial embolicar a l’espectador en un estat d’introspecció visual.

Les obres de Rodrigo han estat presentades en diferents teatres dins d’Europa. De manera paral·lela al seu treball coreogràfic ha participat com a performer en treballs d’Ivana Müller, Jefta van Dinther, Martin Nachbar, Jeremy Wade, Vincent Riebeek i Ian Kaler.

A P N E A és el treball de Rodrigo Sobarzo que el Festival FIDCU de Montevideo proposa per a aquesta edició del SÂLMON>, després de la seva presentació a FIDCU 2015. Com a part del diàleg que SÂLMON> estableix amb Llatinoamèrica, invita al festival uruguaià a proposar una peça per a la present edició, que es concreta en un mirada del festival cap a un coreògraf xilè que desenvolupa el seu treball de creació i investigació en el context europeu.

Més sobre FIDCU (Festival Internacional de Danza Contemporánea de Uruguay) a www.fidcu.com

SÂLMON<. A P N E A