GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

SÂLMON<. Bailarina lírica con Javier Cuevas

20:0021:20 h
Lloc: MNAC
Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona
Preu: 10€
Performance

A Bailarina Lírica Javier Cuevas canta les vuit pautes de moviment de l’espectacle Bailarina. És un concert-performance que combina veu, cos, música disparada i sons generats en directe. Una peça construïda en el detall de la força emotiva i mobilitzadora per se de la cançó com a estructura simple, com a narrativa, com a principi i com a context per al que succeeix entre l’intèrpret i el públic.

BAILARINAS: UN PROJECTE DE TRANSMISSIÓ DE SÒNIA GÓMEZ AMB JAVIER CUEVAS I AMALIA FERNÁNDEZ

A Bailarinas, Sonia Gómez convida a d’altres intèrprets i creadors a fer versions del seu solo Bailarina. Aquesta proposta explora de manera personal, simple i minimalista com fer un espectacle amb un únic intèrpret, prescindint d’un equip, escenografia, disseny de llums o un terra especial. I ho crea a partir de les preguntes que es fa sobre com realitzar un espectacle de dansa avui, des dels continguts creatius, la interpretació i la relació amb el públic.

En el projecte de transmissió-creació Bailarinas els col·laboradors codifiquen el solo Bailarina amb els seus recursos, trucs escènics, troballes i referents, amb els conceptes i les regles del solo, des del seu origen fins als propòsits que tenien en el moment de la creació. Per a això ha convidat a Javier Cuevas, que acompanyarà amb diverses cançons a la Ballarina lírica, i a Amalia Fernández, que dirigirà a Sònia a Ballarina III.

Sònia Gómez és, des de fa alguns anys, una performer referent del nostre panorama actual. Ha treballat amb companyies com General Elèctrica, la Fura dels Baus i La Carnicería Teatro i presenta els seus propis espectacles, com Mi madre y yo, Experiencias con un desconocido, etc, muntatges multidisciplinaris que recorren un ampli ventall de llenguatges, estètiques i referències.

Javier Cuevas és creador, dramaturgista, actuant i generador/mediador de contextos per a les arts escèniques contemporànies. De 2008 a 2011 dirigeix el projecte jazzístic Caro Ceice alhora que treballa com a actor, compositor i músic en muntatges de Cia. Ferroviaria i amb diversos artistes. Entre 2007 i 2010 coordina Centro Párraga, Espacio de Investigación y Desarrollo para las Artes Escénicas de Murcia. Des de 2010 viu a Tenerife, on treballa com a mediador cultural, coach en torn a nous llenguatges dramatúrgics i l’escena contemporània, la creació musical, etc.

SÂLMON<. Bailarina lírica con Javier Cuevas