GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

SÂLMON<. La posibilidad que desaparece frente al paisaje

21:3022:45 h
Lloc: Mercat de les Flors
Carrer de Lleida, 59, 08004
Barcelona
Preu: 12€
Performance

Pensada com un llibre obert, aquesta nova creació descriu i explica el món imperceptible de les atmosferes, els pensaments i els records. Es presenta a l’espectador un escenari buit, ocupat en un principi només per una pantalla sobre la qual es projecta un recorregut narratiu trencat i fragmentat per deu ciutats europeus. Deu paisatges que condueixen al públic pels terrenys més foscos, pertorbadors i violents de la ment de les persones. Es presenten personatges il·lustres, fetitxes culturals com Michel Houellebecq, Paul B. Preciado, Spencer Tunick o Zygmunt Bauman, així como individus anònims que comparteixen el mateix present. A més de la lectura, l’espai buit és ocupat per una veu en off femenina i per quatre intèrprets l’acció dels quals no té aparentment relació amb el text narrat o projectat.

Pablo Gisbert i Tanya Beyeler encapçalen el projecte artístic El Conde de Torrefiel; les seves peces escèniques posseeixen una estètica visual i textual en la qual conviuen literatura, arts plàstiques i coreografia que busca transcendir els paràmetres del llenguatge verbal. Les seves propostes treballen l’escena des d’una temporalitat immediata, formulant hipòtesi que poden respondre a les incògnites que proposa aquest segle XXI i les formes de representar-lo a escena.

La trajectòria professional de la companyia s’inicia el 2010; a partir de 2014 els seus treballs han transcendit internacionalment. El Conde de Torrefiel forma part de l’equip artístic de la companyia de dansa La Veronal en la composició textual i dramatúrgica de les seves peces.

SÂLMON<. La posibilidad que desaparece frente al paisaje