Gripau cura'm del reflex

13:0014:00 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 29.06.2024.
Preu: Activitat gratuïta
Visita guiada

Visita guiada amb artistes i comissari: 6 de juliol,13h

Horaris exposició:
4 – 5  juliol: 18-21h
6 juliol: 12-15h

Artistes: Meritxell Cañas, Marta Ruaix Viñas i Judit Luna.
Comissari: Ezequiel Soriano

 

En Juli Mesa diu: “Envellim en els espais dels records / quan ens mouen d’aquests espais, quina / esperança ens queda de recuperar el seny / de veure’ns en el mirall i reconèixer la nostra història.”

Les tres artistes d’aquesta exposició conversen des de tres llocs diferents. Intercanvien postals dels espais que estan construint. La Judit construeix la casa del seu pare, que va començar a documentar quan per fi es va decidir a entrar-hi. La Marta està cimentant la casa familiar, descobrint les bases fràgils del seu equilibri. La Meritxell dissenya un lloc on passar el temps, un lloc que no existeix i que ha d’erigir. Des d’aquestes arquitectures íntimes conversen sobre el descontrol, sobre les plantes que adornen, el vidre i el xoc i sobre alguna cosa que existeix per si mateixa.

Gripau cura’m del reflex és una proposta curatorial de Ezequiel Soriano emmarcada en la col·laboració entre Homesession, el Grup d’Innovació Docent “Art, Professió i Docència” de la Universitat de Barcelona i la Sala d’Art Jove. Una triple aliança que pretén establir ponts de diàleg entre l’alumnat de la Facultat de Belles Arts i el context artístic professional.

 

Meritxell Cañas (Sabadell, 1999) es una artista cuya obra se encuentra en la intersección entre lo natural y lo digital. Basada en Sabadell, comenzó sus estudios de Bellas Artes en la Universidad de Barcelona, donde actualmente cursa el último año del grado. Su práctica se centra en crear conexiones entre entornos físicos y virtuales, poniendo especial atención en la naturaleza y dando forma a un proyecto interdisciplinario que abarca el modelado 3D, la impresión 3D y la creación de instalaciones.

Marta Ruaix Viñas (Tona, 2002) es estudiante de Bellas Artes en la Universidad de Barcelona donde actualmente está cursando su último año de carrera. Su obra parte del interés por las relaciones afectivas con su entorno más cercano. A través de lenguajes diversos, jugando con las características matéricas de los elementos que forman las obras y con imágenes de carga emocional, explora sutilmente un tejido sensible que, al mismo tiempo, puede devenir agresivo.

Judit Luna (El Bruc, 1999) es artista visual. Actualmente, su trabajo se centra en explorar la noción y los límites de la intimidad desde una perspectiva personal mediante la experimentación artística. Ha sido artista residente en la Residencia Internacional de Arte de Can Serrat i sus obras han sido expuestas en varios espacios, incluyendo la sala La Puntual. Además, ha dirigido varios talleres artísticos. Durante su formación en el grado de Bellas Artes por la Universidad de Barcelona, ha recibido tres becas por excelencia académica.

Proposta en el marc d’Art Nou. En col·laboració amb La Sala d’Art Jove i el grup d’innovació docent Art. Professió i Docència de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Gripau cura’m del reflex