Screening body. Natalia Carminati

ONLINE
19:0020:30 h
Lloc:
Plaça de l'Església, 8 - 17460 Celrà (Girona)
Preu: Activitat gratuïta
Performance

“Screening body” és una performance ‘multistreaming’ que experimenta el cos com a suport de les noves tecnologies quotidianes. Si bé l’humane se sol posicionar com a executor d’aquestes tecnologies sota el seu domini, la proposta explora com les tecnologies d’ús quotidià s’han convertit en pròtesi del nostre cos. Com si el nostre braç fos una carcassa de mòbil, ens sortissin càmeres a les ungles del peu o l’esquena pogués ‘streamejar’ el que succeeix darrere nostre fent del nostre cos un mitjà amb el qual aquestes tecnologies perceben, assagen, comproven, experimenten.

Basada en el concepte de extimitat que descriu l’antropòloga Paula Sibilia, la performance proposa el recorregut d’un cos travessat per les xarxes, en el qual l’espai públic es presenta com a espai domèstic i l’esfera del virtual és el real. A través de les possibilitats de les noves tecnologies, el públic podrà accedir a diferents perspectives d’un mateix moviment corporal, així com a múltiples temporalitats d’una mateixa instància present.

Aquesta acció s’emmarca dins la segona edició del cicle d’intervencions en línia “Plecs”, en el qual hi participen també les artistes Jara Rocha en col·laboració amb Higo Mental, Ontologías Feministas i Gala Hernández.

Screening body. Natalia Carminati