Second Order Reality

12:0020:00 h
Lloc: La Capella
Hospital, 56
08001 Barcelona
Esdeveniment no confirmat.
Inauguració

Second Order Reality és un projecte que visualitza la construcció d’una obra d’art sota la forma d’un videojoc inspirat en el text La Tentation de Saint Antoine de Gustave Flaubert, que descriu els estats al·lucinatoris repetits que experimenta el seu protagonista. Aquests espais liminals es poden associar amb experiències virtuals on la percepció del cos i la de l’entorn circumdant es presenten de manera alterada. La narrativa del projecte sorgeix d’una col·laboració amb un grup de nens de 8 a 12 anys i té com a objectiu explorar el potencial de l’entorn virtual com una experiència perceptual híbrida.

Presentarem The Stone Monkey (2023), un treball en vídeo que va resultar de les primeres iteracions del taller. Es va desenvolupar a través de dues formes de narrativa mediàtica: un tràiler de vídeo CGI i un entorn de realitat virtual navegable que relata el viatge d’un petit mico que de sobte és testimoni de com certes parts del seu cos pateixen un lent procés de petrificació sense cap motiu aparent i s’embarca en un viatge iniciàtic. camí de curació. La història resultant sorgeix de la col·laboració amb nens i explora el potencial virtual per involucrar el visitant en una experiència de percepció híbrida.

Després, l’artista Carola Bonfili durà a terme un taller on treballarà juntament amb nens de 6-10 anys per dissenyar un videojoc, seguint la narrativa existent d’iteracions anteriors del taller. (Taller el diumenge 19 de novembre, de 12-14h. Per inscripcions, escriu-nos a hello@thegreenparrot.org)

Aquest projecte compta amb el suport del Consell Italià (2022), la Direcció General de Creativitat Contemporània del Ministeri de Cultura dItàlia.

Aquest taller i exposició es faran a La Capella, dins de la programació de Concèntric, i es presentarà en el marc de LOOP Festival de videoart de Barcelona.

Projecte comissariat per Daniela Cotimbo i Ilaria Gianni.

Second Order Reality