GRAF, l’agenda que suma totes les agendes.

Si encara no reps la nostra Newsletter, pots subscriure't aquí

Llavors: memòries i metàfores d'un cos col·lectiu - Exposició de Natalia Carminati

18:0021:00 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Apertura

Inauguració: 15 Novembre: 18-21h
Performance: “Brindis de petróleo y conservantes”: 19h

 

Entre el dia 15 i 18 de Novembre, l’artista Natalia Carminati presentarà en Homesession el seu projecte “Semillas: memorias y metáforas de un cuerpo colectivo” [Llavors: memòries i metàfores d’un cos col·lectiu] . El projecte planteja com els mecanismes de colonització es revelen en el model agroalimentari hegemònic, imposant espècies vegetals dominants que actuen desplaçant espècies i varietats locals. Aquests moviments de desterritorialización no sols marginalitza llavors i cultius vegetals, sinó també la memòria i sabers de comunitats que treballen en xarxa amb el territori i les seves particulars condicions ambientals. D’aquesta manera, les llavors lliures i biodiversas amb la seva capacitat intrínseca de regenerar la vida, són despullades de les seves terres; en les quals creixen monocultius de llavors estèrils i patentades per empreses químic-farmacèutiques que sotmeten la naturalesa als seus criteris de productivitat i rendiment econòmic.

En col·laboració amb projectes que treballen per la sobirania alimentària, la proposta està formada per una instal·lació viva d’espècies silvestres oblidades -des d’una perspectiva gastronòmica- que ens convida a connectar amb els sabers i sabors de la terra. L’exposició s’iniciarà i clausurarà amb dos esdeveniments performatius: els dies 15 i 18 de Novembre.

Natalia Carminati (Buenos Aires, 1982) és artista visual i investigadora.
El seu treball de recerca i el desenvolupament conceptual de la seva pràctica s’orienta a l’estudi crític de la cultura contemporània, la teoria postcolonial, la biotecnologia i la sobirania alimentària. Ha rebut premis i beques de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Centri d’Arts Santa Mònica, L’Escocesa, Creació i Museus i Baden-Württemberg.

Els seus projectes es materialitzen en la creació de dispositius multisensorials que integren vídeo, experimentació sonora, videojoc, pintura, instal·lació i performance. Ha participat en exposicions i performances individuals i col·lectives en MACBA (Museu d’Art Contemporanide Barcelona), Museu Picasso Barcelona, Centri d’Arts Santa Mònica, Born Centre de Cultura i Memòria, Centre Cultural Les Cigarreras (Alacant), L’Estruch (Sabadell), Fabra i Coats, Konvent Zero(Berga), Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, Hybrid Fair (Madrid), SWAB Barcelona Art Fair, LOOP Barcelona, GREC Festival, Salmon Festival, Tangent Projects, Ostavinska Galerija (Belgrad) ) i Kunstmuseum Stuttgart (Alemanya), entre altres.

Ha treballat com a artista resident en Fabra i Coats, Konvent Zero, Piramidón i BAIR Belgrad. Actualment treballa com a artista en residència en L’Escocesa i Centre d’Arts Santa Mònica. També és part de l’actual junta de la PAAC.https://laescocesa.org/es

 

En col·laboració am La Escocesa

Llavors: memòries i metàfores d’un cos col·lectiu – Exposició de Natalia Carminati