Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

Sense títol, un projecte sobre l’amor: Sèrbia // Mireia Sallarès – Activitats de presentació del projecte

18:3020:30 h
Lloc: La Base
carrer Hortes, 10
Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

“Ljubav i rad / Amor i treball” amb Mireia Sallarès i Helena Braunštajn

Quines relacions hi ha entre el concepte d’amor i el concepte de treball? Podem establir relacions laborals i amoroses fora del marc del funcionament capitalista?

Aquest és el punt de partida d’un debat originat a partir del que Mireia Sallarès i Helena Braunštajn van organitzar a Učitelj Neznalica (Mestre Ignorant), una associació creada el 2011 com a plataforma d’autoaprenentatge que aplega diferents grups per articular fenòmens socials, econòmics, polítics i culturals a Sèrbia, situant-los en el seu context històric i contemporani.

Un dels principals projectes que duu a terme aquesta associació és l’assessorament legal dels antics treballadors de les fàbriques estatals de la Iugoslàvia socialista, que, a causa de la política de privatitzacions iniciada pel Govern serbi als anys noranta, van perdre la feina i, en alguns casos, també l’habitatge. Davant aquests fets, s’han atrevit a denunciar per via legal aquestes privatitzacions per delicte de “tràfic de persones”. Aquest fet ha estat documentat, entre altres, per Želimir Žilnik a la seva pel·lícula The Old School of Capitalism (2009).

A partir de diferents materials videogràfics, Sallarès i Braunštajn aprofiten per compartir aquests i altres detalls de la investigació.

BCNPRO2014