Sessions de cinema a la Filmoteca de Catalunya, en el marc de l’exposició John Akomfrah. Vertigo Sea

19:0020:30 h
Lloc: Filmoteca de Catalunya
Plaça de Salvador Seguí, 1 – 9
08001 Barcelona
Preu: 4€
Screening

Amb motiu de l’exposició John Akomfrah. Vertigo Sea, la Fundació presenta, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, dues pel·lícules d’aquest artista i cineasta d’origen ghanès.

Dijous 8 d’abril del 2021, a les 19.00 h, a la sala Laya de la Filmoteca de CatalunyaHandsworth Songs (1986), amb presentació a càrrec de Neus Miró.

Handsworth Songs (1986) va ser el primer film d’Akomfrah com a director. Produït per Black Audio Film Collective (1982-1998), col·lectiu del qual en fou membre i cofundador, la pel·lícula fou una resposta a l’agitació social que tingué lloc a Birmingham i Londres l’octubre del 1985, arran de la mort d’una dona negra i d’un policia blanc. Akomfrah combina fotografies d’arxiu, entrevistes i fragments de notícies per mostrar el racisme persistent a la Gran Bretanya i la violenta repressió policial envers les comunitats negres.

Dijous 15 d’abril del 2021, a les 19.00 h, a la sala Laya de la Filmoteca de CatalunyaMartin Luther King and The March on Washington (2013), amb presentació a càrrec de Tania Adam.

Martin Luther King and The March on Washington (2013) és una pel·lícula entorn de la Marxa sobre Washington, la històrica manifestació durant la qual Martin Luther King va pronunciar el conegut discurs “Tinc un somni”. El film combina entrevistes a participants i assistents de la Marxa -membres dels grups organitzadors, activistes, senadors-, amb imatges extretes i recuperades dels arxius.

Sessions de cinema a la Filmoteca de Catalunya, en el marc de l’exposició John Akomfrah. Vertigo Sea