GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

SIR2<. Marc Vives

Lloc: Finca San Salvador
Passeig de la Mare de Deu del Coll, 79
Barcelona
Performance

En el projecte europeu Sharing research, producing knowledge es convida un artista a co-comissariar una sessió de la Secció Irregular en relació a un tema que estigui investigant. Un cop es posa en comú la investigació amb el públic, l’artista retorna la temporada següent per mostrar la peça que ha desenvolupat amb la informació recollida.

Aquesta primera sessió de Sharing research, producing knowledge està co-comissariada per l’equip de la Secció Irregular i Marc Vives. En el marc d’una investigació entorn a llocs per a la trobada i la festivitat, Marc Vives assenyala per a aquesta sessió dos períodes històrics concrets.

En els anys 1840-50 es popularitzen la frenologia i el magnetisme animal. La frenologia creu descobrir el caràcter de les persones en la fisiologia del cervell i el magnetisme l’existència d’un fluït universal i omnipresent amb propietats curatives. D’altra banda, a finals dels anys 60 del segle XX apareix en el terreny musical allò que alguns etiqueten com a rock progressiu. Una ruptura amb la senzillesa del pop que encastella l’experimentació musical amb temes de fins a 540 minuts de durda i referents molt eclèctics. Malgrat aquests fenòmens no estan relacionats de manera històrica, ambdós tenen en comú la formació de comunitats i una preocupació molt particular per la disposició dels cossos a l’espai.

Marc Vives és un artista visual nascut a Barcelona el 1978. Avui dia està preparant un projecte juntament amb l’equipo comissarial RIVET i l’artista Anna Craycroft. Anteriorment havia treballat una dècada en el duet Bestué/Vives. Avesat en la producció i pràctica artística, ha impulsat projectes com YProductions, Hamaca i Por La Vena. Actualment dirigeix els projectes Radiobucket, GRAF i ha format part del grup Objectes d’Estudi a la Fundació Antoni Tàpies. Aquest interès en particular el va dur a acompanyar el treball d’altres artistes i programar un cicle conjunt d’exposicions i performances a la Galeria SIS i NauEstruch de Sabadell durant l’any passat.

AFORAMENT – 40 PERSONES

SIR2<. Marc Vives