Sitesize. Les 3 vies de l'aigua

Lloc: Centre d'Art Tecla Sala
Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44
08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Laboratori

Les 3 vies de l’aigua es planteja com un laboratori creatiu sobre els antics camins que sortint de Barcelona i seguint el riu Llobregat es dirigien a la muntanya de Montserrat.

L’antiga traça original encara es pot resseguir entre infraestructures i urbanitzacions, en paral·lel al riu Llobregat. El Laboratori tractarà de ressituar els rastres dels camins perduts al llarg del temps, per redibuixar una hipòtesi de treball i fer una relectura crítica de l’espai metropolità. La proposta parteix d’una nova visió del territori que ens acosta al Llobregat com a corredor biocultural únic i aglutinador d’una cosmovisió arrelada. Els diferents estrats culturals, espirituals, històrics, presents i absents ens interpel·len en la reconstrucció dels antics camins, alhora que es relliguen amb el curs del riu.

El Laboratori desenvoluparà i explorarà connexions entre tres eixos de treball: el riu Llobregat, els camins i la construcció cultural del territori; per tal de comprendre l’estat actual dels rius i el seu entorn com a reflex d’un procés de degradació de les societats humanes que està en vies de reparació.

Aquest laboratori es desenvolupa dins el marc del Museu Viu de les conques metropolitanes en la seva segona edició, una iniciativa de Sitesize que compta amb una xarxa col·laborativa internacional.

— Els dimarts 7, 14, 21 i 28 de novembre, i 12 i 19 de desembre, de 17.30 a 20.30
— Activitat gratuïta, amb inscripció prèvia a info@sitesize.net

Sitesize. Les 3 vies de l’aigua