GRAF, l’agenda que suma totes les agendes.

Si encara no reps la nostra Newsletter, pots subscriure't aquí

Sobre el pecat

19:0020:30 h
Lloc: CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Aquest esdeveniment sortirà publicat a l'agenda el dia 16.03.2024.
Preu: 6€
Screening

UNA SELECCIÓ DE CARLA SIMÓN

Carla Simón tria el pecat com a punt de partida en el diàleg que ha generat a partir de la selecció del curt de Chantal Akerman J’ai faim, j’ai froid (1984) i la pel·lícula Daisies (1966), dirigida per Věra Chytilová. Les protagonistes d’aquestes projeccions tenen en comú que juguen a allò prohibit per ser lliures. Des d’una llibertat creativa absoluta, totes dues directores plasmen aquestes vides de manera inèdita i innovadora, amb estructures narratives juganeres i anàrquiques o amb muntatges transgressors i atrevits.

J’ai faim, j’ai froid descriu dues adolescents a Brussel·les que se’n van de casa i que, de manera obsessiva, no paren de repetir: “Tinc gana, tinc fred.”

Daisies ens ensenya dues noies que decideixen que “si en aquest món tot està corromput, nosaltres també estarem corrompudes”. Un mecanisme que activa una successió d’escenes inconnexes en les quals les protagonistes juguen a la malícia, a la disrupció, a l’engany i a la sàtira.

La sessió anirà acompanyada d’un vídeo introductori de Carla Simón que parlarà sobre el cinema d’avantguarda fet per dones, la reconsideració de la filmografia de Chantal Akerman, la censura, la prohibició, l’experimentació i moltes coses més.

Títol original: J’ai faim, j’ai froid
Gènere: curtmetratge, drama
Idioma original: francès, VOSE
Durada: 12 min

Títol original: Sedmikrásky
Gènere: comèdia, drama
Idioma original: txec, VOSE
Durada: 76 min

Activitat relacionada amb l’exposició “Venerades i Temudes. El poder femení en l’art i les creences”.

Sobre el pecat