Sobre la transformació

19:0020:30 h
Lloc: CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Preu: 6€
Screening

UNA SELECCIÓ DE CARLA SIMÓN

La guanyadora del Premi Nacional de Cinematografia, Carla Simón, ens parla del concepte de transformació i el poder a partir de Caprice (1986), el curt de Joanna Hogg, i Orlando (1992), el llargmetratge de Sally Potter. Totes dues connecten amb la lluita desesperada de les dones per ser acceptades. Dos casos en què el punt de mira de la reflexió es posa sobre les pressions cap a les dones per comportar-se d’una manera determinada.

Caprice veiem la Lucky, una jove que és engolida per les pàgines de la seva revista de moda preferida i que, així, s’endinsarà en un món oníric, una experiència fascinant i terrorífica alhora.

Orlando, Tilda Swinton interpreta la figura protagonista, una criatura melancòlica i independent, un ésser ambigu i immortal que amb l’esdevenir dels segles passa d’home a dona, mentre busseja pels misteris de la vida, l’art i la passió.

La sessió estarà precedida per una introducció filmada de Carla Simón, que parlarà sobre els motius que l’han portat a posar en diàleg aquestes dues projeccions, com també de l’obra de Virginia Wolf Orlando, les pressions i els imaginaris col·lectius sobre els cossos femenins a través de la obra de Johanna Hogg.

Títol original: Caprice
Gènere: fantàstic
Idioma original: anglès
Durada: 28 min

Títol original: Orlando
Gènere: fantàstic, drama
Idioma original: anglès
Durada: 90 min

Activitat relacionada amb l’exposició “Venerades i Temudes. El poder femení en l’art i les creences”.

Sobre la transformació