GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

STILL LIFE. Marcos Cárdenas

19:00 h
Lloc: Sala Parés
Petritxol, 5
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Marcos Cárdenas pinta escenes hiperrealismes fent servir un estil net i depurat que aconsegueix sorprendre’ns pel detallisme, la profunditat i la vida que desprenen les seves obres. Dóna una gran importància a la qualitat de la llum; ja sigui natural o artificial, provinent d’un reflex o d’una llampada. Aquesta es sempre d’una enorme claredat que li dona vivacitat als colors.

Fa servir una pinzellada delicada i subtil, gairebé imperceptible, amb la que aconsegueix captar instants que semblen congelats en el temps. La minuciositat de la seva tècnica, la seva sensibilitat i les seves cuidades composicions aconsegueixen dotar els objectes retratats, tot i la seva quotidianitat, d’una gran dignitat. Això resulta especialment evident a les seves natures mortes, on aconsegueix atorgar als objectes més humils d’un aura gairebé sacra.

Si bé els personatges, animals i plantes que retrata sempre expressen una gran vitalitat, les seves composicions transmeten una calma supèrbia. Les escenes ens conviden a relaxar-nos mentre acompanyem a aquests personatges en situacions d’allò més quotidianes.

Marcos Cárdenas és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, exposa periòdicament a la Sala Parés des de l’any 2006 i també ho ha fet regularment a diverses ciutats espanyoles, així com també a Anglaterra, França o Suïssa.

STILL LIFE. Marcos Cárdenas