GRAF, l’agenda que suma totes les agendes.

Si encara no reps la nostra Newsletter, pots subscriure't aquí

STRATA, EXPOSICIÓ DE SONIA MERABET

19:00 h
Lloc: The Over
C/ Sant Pere Màrtir, 3
08012 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

El passat no ha de sobreviure psicològicament ni fisiològicament al nostre cervell, perquè no ha deixat de ser, només ha deixat de ser útil, és, sobreviu per si mateix… El passat no es constitueix després d’haver estat present, coexisteix amb un mateix com a present – Houari Bouchenak, curador

Henri Bergson ens mostra en les seves reflexions sobre allò que anomena “recordar la memòria” que recordar no és la representació d’una cosa que ha estat, el passat, és allò en què ens situem des del principi per recordar. La memòria, doncs, no consisteix en absolut en una regressió del present al passat; és en aquesta mateixa convivència, “aquesta convivència d’un mateix amb un mateix”.

La investigació i el treball creatiu de l’artista algeriana Sonia Merabet és fruit d’un cicle de residències a Barcelona organitzat per Jiser, que qüestiona allò que emmagatzemem com a memòria a través dels nostres diferents sentits, més enllà del que captem i el que retenim com imatges, ja sigui de forma espontània o com a resultat d’un trauma, i com aquest record es pot veure alienat pels diferents contextos en què vivim.

Som propietaris de la nostra memòria o de la seva construcció?

En aquesta dualitat entre memòria i oblit, Sonia Merabet ha optat per centrar-se en el somni i l’insomni en relació amb aquesta acumulació de memòria – una memòria enterrada al més profund de nosaltres, d’un passat proper o llunyà, però que també hi pot ser en la forma d’una herència d’una memòria col·lectiva que ressorgeix al nostre present.

El procés de recerca i reflexió en aquesta obra s’emmarca en una temporalitat en relació amb la creació, on aquest component marcarà el punt de partida o la primera capa de multitud d’estrats que conformen la nostra experiència i, per tant, la nostra memòria a través dels nostres diferents sentits.

L’exposició és comissariada per Houari Bouchenak i organitzada per Jiser, en col·laboració amb la galeria The Over i l’hotel Pol & Grace.

La inauguració comptarà amb una intervenció performàtica de Las Cosas.

The Over obre a petició. Podeu reservar la vostra visita privada per correu electrònic a gr10m@hotmail.com. Estarem encantades d’acollir-vos a la nostra galeria.

STRATA, EXPOSICIÓ DE SONIA MERABET