GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Taller amb CIVIO: Quién manda

Lloc: CCCB
Montalegre, 5
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

“Quién manda” és un mapa del poder a Espanya desenvolupat per Civio amb tres objectius: posar llum sobre aquests vincles, que es reguli el lobby i que es publiquin les agendes de treball completes dels càrrecs públics .

Civio desenvoluparà un taller a Big Bang Data dissenyat per investigar i analitzar les dades
relacionats amb la gestió econòmica i de personal d’organismes públics locals. Aquest taller està destinat a periodistes, investigadors i desenvolupadors que durant un dia podran treballar conjuntament aprenent i desplegant les metodologies i eines de Civio.

Conferència i Presentació del taller “Quien manda ” a càrrec de Civio.
Ponents : Eva Belmonte i David Cabo

El divendres previ al taller Civio realitzarà una conferència en la que exposaran la seva trajectòria i objectius partint de dues línies de treball : d’una banda reclamant que hi hagi més informació pública, mitjançant tuderechoasaber.es i fent campanya perquè es millori la Llei de transparència i s’implementi correctament. De l’altra, exprimint les dades que ja es publiquen, perquè qualsevol ciutadà pugui entendre-les: pressupostos públics, incendis forestals , indults o el BOE .

El seu últim projecte és Quien Manda, un mapa del poder polític i econòmic a Espanya i de les seves relacions: contractes públics, lleis a mida o portes giratòries… Civio explicarà les tres potes del projecte: la base de dades , una combinació de treball manual i extracció automàtica de dades , tot basat en documents oficials i verificables , la galeria de fotos, on s’etiqueten als personatges que hi apareixen, i una col · lecció d’articles periodístics que expliquen i posen en context totes aquestes relacions .

Civio
Civio és una organització sense ànim de lucre que lluita per aconseguir una millor democràcia. Treballen perquè hi hagi una transparència real i un lliure accés a les dades públiques per part de qualsevol ciutadà o organització.

Taller amb CIVIO: Quién manda