GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Taller de Karaoke: Orquesta vacía inmigrante per Violeta Ospina i Radio CAVAret

18:0020:00 h
Lloc: La Escocesa
Pere IV, 345
08019 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

Envia’ns un enllaç a una cançò que t’hagi donat forces alguna vegada lluny de la teva llar, centre o terra al correu info@laescocesa.org per a inscriure’t. Formaràs part de la Orquesta vacía inmigrante, un taller de veu de quatre sessions guiades per Violeta Ospina (Radio CAVAret) i un karaoke obert al públíc. Un espai per celebrar la imigració, per a no fer res, per a cantar malament i per suposat, per a interpelar el negoci del control migratori.

Candelaria Estrada convida a cantar a tot aquell que se senti interpel·lat per una de les consultes seleccionades de l’arxiu de Ràdio Cavaret relacionades amb la migració. Irfan, des del Mercat de la Boqueria ens pregunta: Per què després de 17 anys de treballar en aquest país em neguen la nacionalitat espanyola? La seva pregunta, com tantes altres relacionades amb el control migratori a les fronteres de la UE, es troba en estat de suspensió, acumulant així una sèrie sense parar de demandes sense resposta.

Durant les quatre sessions de taller treballarem aquesta suspensió, no per parlar de “l’altre” sinó per escoltar. Practicarem l’esgotament a través d’exercicis de veu articulada per a la lectura en grup de testimonis, lleis i premsa escrita sobre la immigració a la península. També practicarem la sostracció i el canibalisme cultural a través de la creació covers de cançons. Finalment donarem lloc a processos d’escriptura des del cos i a exercicis d’improvisació, basats en la posada en joc de la paraula llibertat obrint espai a al crit, a l’gemec, a l’balboteig i al inaudit de la nostra pròpia veu.

El resultat (inesperat) serà un esdeveniment en format de karaoke a La Escocesa, obert a tot públic (la celebració ha estat imaginada com a esdeveniment altern per realitzar-se en l’horari habitual de les oficines d’estrangeria o en algun karaoke de la Eixample).

Projecte recolzat per la Beca de Recerca i Experimentació Artística La Escocesa. Forma part del programa Consultori de la Senyoreta B. (temporada 2018), amb suport de l’Ajuntament de Barcelona, ​​els nostres altres treballs i les donacions dels nostres ràdio-escoltes.

Taller de Karaoke: Orquesta vacía inmigrante per Violeta Ospina i Radio CAVAret