GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Laboratori del llibre: Art, llibre i objecte. Taller d'enquadernació

10:0012:00 h
Lloc: Centre d'Art Maristany
Àngel Guimerà, 2
08172 Sant Cugat del Vallès
Esdeveniment no confirmat.
Preu: 109€
Taller

Una introducció al món de l’enquadernació i del llibre d’artista. El llibre d’artista és un mitjà que complementa la il·lustració, fotografia, poesia, tipografia, serigrafia i moltes altres branques de les arts visuals.

Estudiarem diferents tècniques tradicionals d’enquadernació, aprendrem a distingir la direcció de la fibra del paper, i descobrirem els origens culturals del llibre. Quines possibilitats ens ofereix el llibre artesanal per artistes a l’actualitat? El llibre d’artista pot tenir milers de formes i estar composat de milers de tipus de materials. Començant amb els aspectes tècnics del llibre, deixarem pas a formes més experimentals: Bricolatge de llibres reciclats, capsetes, objectes origami… Cada participant podrà realitzar el seu projecte individual.

Inclòs al curs: La fabricació d’eines bàsiques com el punxó, la plegadora i algunes agulles especials.

Nele Urbanowicz és il·lustradora, artista plàstica i música. S‘ha format en les escoles de Belles Arts de Halle (Alemanya) i Lima (Perú), amb diploma en l‘especialitat de Llibre d‘Artista. Investiga sobre periodisme gràfic i el tema de la migració. Actualment treballa com a formadora d‘arts, i com a dibuixant i editora de produccions pròpies.

Laboratori del llibre: Art, llibre i objecte. Taller d’enquadernació