Com s’escriu un statement? Quina funció tenen les convocatòries en la trajectòria artística? Com utilitzem les xarxes socials? Què són les bones pràctiques? Aquestes i altres preguntes tindran resposta en el taller Eines de comunicació i professionalització per a artistes 2024, que se celebrarà del 6 al 10 de maig 17 a 20.30 h a Lo Pati d’Amposta.
El curs està organitzat per la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC) amb la col·laboració de Lo Pati i l’Associació Artsud i el finançament del Departament de Cultura. El taller estarà impartit per l’artista i docent Joan Morey i vol donar resposta a les necessitats dels artistes que comencen la seua trajectòria professional i s’adonen que, a banda de tenir coneixement sobre els processos de creació, els calen també eines i recursos per a la catalogació, comunicació o promoció del seu treball. En general aquestes matèries no s’ensenyen en els espais convencionals de formació artística.
I és que l’obra de l’artista, abans i després d’exhibir-se o comunicar-se públicament, passa per diverses fases: formalització, catalogació, promoció, comercialització, preservació, etcètera. Per això, cal comprendre en un sentit ampli quines responsabilitats tenen les persones creadores, quines són les infraestructures i tasques dels espais expositius, o comprendre les particularitats de les convocatòries a les quals es presenten per a la producció de projectes, premis i beques o residències per a artistes. Si l’artista se sap moure en cadascuna d’aquestes situacions, li resultarà més fàcil la professionalització en l’àmbit de l’art.
Durant aquest taller s’exposaran exemples, s’analitzaran casos i es plantejaran exercicis pràctics per ampliar o actualitzar els recursos i les aptituds personals. L’objectiu: aconseguir un perfil artístic professional i així arribar a uns propòsits lògics com a artistes professionals segons la trajectòria de cadascú. El preu del curs és de 50 € per a persones no sòcies, gratuït per a sòcies de la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC), de l’Associació Artsud, per als integrants de l’Irradiador i per a estudiants menors de trenta anys. El cost per als socis de l’Associació Artsud sense quota és de 40 €. Inscripcions a paac@paac.cat, amb places limitades.
Perfil del docent
Joan Morey (Mallorca, 1972). Llicenciat i DEA a Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Al llarg de la seva carrera professional ha desenvolupat nombrosos projectes i exposicions a museus, centres d’art, institucions i galeries. Ha rebut diversos premis i beques de producció com a l’Acadèmia d’Espanya a Roma (2014-15). Comagina la seva tasca com a artista i docent, principalment al sector audiovisual i de màrqueting artístic. Organitza i forma part de programes de formació contínua per a artistes (impulsats per la PAAC o altres organitzacions vinculades a l’art contemporani), col·labora com a expert convidat a diversos màsters i postgraus i imparteix monogràfics i tallers a universitats, escoles d’art i disseny o plataformes de Lifelong Learning centrada en la faceta professional de l’artista. Com a gestor ha format part de l’equip del programa d’art contemporani Sant Andreu Contemporani (2013, Barcelona) i durant tres edicions consecutives (2010, 2011 i 2012) va ser membre del jurat, coordinador de projectes i seguiment de muntatge expositiu a la convocatòria pública BCN_Producció, La Capella (ICUB, Institut de Cultura de Barcelona).