TALLER PER A PERFORMANCE a càrrec de Joan Morey

17:0020:00 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: 120 € / € per a socis de la AAVC 95€
Performance, Taller

Postmortem

En les pràctiques artístiques actuals la performance ocupa un lloc important. Que avui sigui tan popular es deu a la llarga tradició en l’àmbit de les arts, la normalització com a mitjà d’expressió artística o fins i tot a l’economia de recursos per a la producció de projectes d’art en temps de crisi. Però això no significa que es coneguin els mecanismes de gestió i producció de la performance a la perfecció, ja que les problemàtiques que el performance art va generar en les arts plàstiques des dels anys seixanta segueixen encara vigents.

Tant els creadors com els agents culturals que opten per incorporar la performance en el seu àmbit de producció han de tenir un coneixement exhaustiu del mitjà i les seves particularitats per obtenir el major rendiment dels projectes. Per aquest motiu és necessari conèixer els codis del llenguatge de la performance i controlar els seus mecanismes de gestió, divulgació i comercialització.

Aquest TALLER PER A PERFORMANCE pretén resoldre qüestions pràctiques (pertinents a la realització d’un projecte de performance, el seu finançament, l’espai de representació, la figura del performer, les diferents audiències, la durada, els drets d’imatge, el pla estratègic, l’obra derivada…) per utilitzar la performance com a mitjà d’expressió artística de forma eficaç.

¿A QUI VA DIRIGIT?

A creadors i agents culturals interessats en la performance com a mecanisme de producció en l’Art Contemporani.

OBJECTIUS

TALLER PER A PERFORMANCE té com a objectius: proporcionar informació sobre les diferents formes de gestió d’un projecte performàtic (mitjançant l’exposició i estudi de casos) i facilitar eines pràctiques per a la seva execució (des de fer un pre-projecte a la seva producció o documentació) tenint en compte el pla d’actuació i disseny estratègic que permeten introduir i rendibilitzar la performance al mercat de l’Art o la indústria cultural.

¿QUAN?

1, 2, 3, 4, y 5 de desembre de 17 a 20 h.

5 sessions de 3 hores. / TOTAL: 15 hores

¿ON?

Aula_Hangar

C/ Emilia Coranty, 16

Can Ricart

E-08018 Barcelona

PREU

120€  (95 € per a socis de la AAVC)

BIO DEL DOCENT:

JOAN MOREY (Mallorca, 1972)

En el desenvolupament de la meva trajectòria proposo alternatives a la exposició mitjançant una sèrie de confrontacions entre obra d’art i audiència. Principalment exploro el llenguatge del performance per generar situacions teatralitzades (a través d’actors o intérprets), posades en escena (a manera de mise en scènes o ambientacions) o intervencions específiques (partint del lloc o context que alberga el projecte). Paral·lelament aquests performances donen lloc a peces de vídeo, display expositiu, publicacions, etc. amb la finalitat de dilatar al màxim la seva productivitat dins del meu discurs artístic.

D’entre els meus projectes de performance destaquen:: CASCANDO_Variacions per una altra peça dramàtica a l’atri del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA, 2013); TROMPE-L’OEIL_A piece in two acts a Can Felipa
Arts Visuals (Barcelona, 2012); L’ENSINISTRAMENT_ Variacions per actor, iPad i furgó preparat a Fabra i
Coats Centre d’Art (Barcelona, 2012); BAREBACK_el Poder i la Mort, a la capella|oratori de la Misericòrdia (Palma, 2010); GRITOS & SUSURROS_Converses amb els Radicals a La Capella/ ICUB (Barcelona, 2009); «Pour en finir avec le jugement de dieu» a Performing ARCO/Galeria Horrach Moyà (Madrid, 2008); OBEY, Humillados & Ofendidos al Centro Galego de Arte Contemporánea/CGAC (Santiago de Compostela, 2007/2009) o POSTMORTEM_Projet en Sept Tableaux al claustre renaixentista de l’antic Centre d’Art Santa Mònica/CASM (Barcelona, 2006/2007).

+info i inscripcions

TALLER PER A PERFORMANCE a càrrec de Joan Morey