Taller per faltar-li el respecte als instruments musicals i donar-li vida als sons que poden generar els objectes que ens envolten.
Aquest taller pren com a base l’enregistrament d’objectes quotidians per a la creació musical, al mateix temps que mostre les tècniques per utilitzar instruments musicals a manera d’objectes per trobar altres timbres.
Arròs, paper alumini, llaunes, globus, llibres, saliva, claus, PVC, la teva antiga guitarra, fins i tot l’objecte més absurd podria ser nostre següent protagonista. Aquí no es descarta gens sense abans provar-ho !
Les classes es divideixen en:
Teoria:: exposició del tema amb exemples, teoria, escoltes i taula rodona.
Pràctica: exercici donat en el qual cadascun busqués integrar el contingut de la classe a la seva visió i producció musical.
Un grup de treball per estimular la creativitat, fomentar el diàleg i la retroalimentació. Tenint com a objectiu la fabricació de micròfons, la creació d’un set d’objectes, la recol·lecció de fitxer per a una base de sons personals i la integració d’aquests materials a la preferència musical de cadascú.
El curs va dirigit a: músics/productors i entusiastes de qualsevol gènere musical, artistes sonors i curiosos del so en general, amb ganes de noves experiències musicals i a la recerca d’un so més personal. Així com a públic interessat en la creació musical de baix pressupost, DIY, home estudis, disseny de live sets.
PROGRAMA
• Fent contacte
-Fabricar i experimentar amb micròfons de contacte i electret.
Objectius: Aprendre a soldar, usar micròfons de contacte/electrets, entendre el flux de corrent de l’àudio, començar a recollir objectes per a un set personal.
• Del violin a la raqueta
– Sons Reciclats: Sortirem al carrer a recollir objectes sonors des de la branca d’un arbre fins a la llanda d’una bici.
– Instruments fets a casa: En el principi de la música els instruments no existien. Com ser el teu propi lutier.
Objectius: Recol·lectar objectes que produeixin soroll, reconèixer llocs i materials on trobar fonts de so, comprendre les caixes acústiques, unir diversos sons en un mateix track.
• Interrompent tot
– Els preparats: Nous sons per a instruments vells.
-Altaveu preparat: L’art de la re-enregistrament.
Objectius: Construir altaveus, experimentar amb instruments musicals preparats, tècniques de re-enregistrament.
• Les meravelles del feedback
– Fent música amb feedback: De Jimi Hendrix al Onkyo
– No input mixer, un oscil·lador amb moltes prestacions.
Objectius: Comprendre musicalment el feedback, explorer les seves possibilitats i gravar els millors experiments.
Calendari:
12 hores
4 sessions de 3h
2 caps de setmana: 27 i 28 de setembre / 4 i 5 d’octubre 18h a 21h
Preu: 95€ / 85€ amb el carnet de soci de la AAVC o d’estudiant
Materials requerits a l’assistent: Qualsevol tipus de gravador: gravador anàleg, de cassette, digital,, fins a la més barata gravadora de reporter o fins i tot el mòbil són acceptats.
Impartit per:
Carlos Edelmiro
www.debolsillo.info
orvonton_@hotmail.com