Taller + projecció CINEMA POLITÍC DE URGENCIA: Tres instants, un crit.

19:00 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: 25 € / amb carnet d’estudiant i de soci del a AAVC 20€
Presentació, Screening, Taller

Taller impulsat des de la col·laboració entre HAMACA i HANGAR

En un sector important de la ciutadania global ha esclatat recentment una consciència polític i social que activa necessitats de transformació. Què fem amb les nostres ganes de canviar el món?… Quines eines utilitzem per expressar el nostre malestar?… Quins serien els formats de producció audiovisual en una obra polític artística que volem/necessitem crear?… Com fusionem la urgència d’un text polític amb la narració estètica audiovisual?… Podem crear des del consens col·lectiu?…

A partir de l’experiència de produción de la pel·lícula “Tres instantes, un grito”, que narra tres moments d’indignació l’any 2011 a Madrid, Nova York i Santiago de Xile aquest taller pretén obrir un espai de reflexió i pràctica sobre l’específic del text polític documental. Analitzant i deconstruïnt aquesta obra des dels materials de descarti i materials bruts. També es donarà un repàs a obres d’altres persones que han treballat sobre aquests mateixos témas des de perpectivas i formes molt diferents. El taller té una primera part de analisis i visionat de materials i una segona part pràctica que convida a la producció de petites peces de producció per part de les persones que assisteixin, tant com a creació individual o col·lectiva. El taller està dirigit a persones, grups de persones, artistes, professionals i/o activistes que vulguin conèixer pràctiques d’aquest gènere i produir els seus propis materials en el context de les demandes polítiques actuals.

PRIMERA PART: Presentació i deconstrucción analítica de la pel·lícula Tres instantes, un grito. Dates: 30 d’octubre i 1 de novembre 2014

Dijous 30 d’octubre a la tarda 19.00 visionat de la pel·lícula “Tres instantes, un grito”. 96 minuts

Debat obert amb el públic i assistents a la projecció.

Sabado 1 de novembre tot el dia.

Primera part: 3 hores. 10.00 a 13.00

Anàlisi deconstructivo de la pel·lícula “Tres instantes, un grito”.

Aquí es pretén estudiar materials i esbossos previs al muntatge final de la pel·lícula. Analitzar els descartis com a textos visuals bruts. Proposta de reorganització i reedició de muntatge d’acord a una discussió col·lectiva del grup, reflexionant sobre l’específic que es construeix entre la mirada individual a la col·lectiva. Estudi des del punt de vista de continguts polítics enfront de consideracions estètiques. Proposta de discussió sobre com estetizar un material d’urgència política que sorgeix des de fallades tècniques inevitables.

Descans per menjar

Segona part: 3 hores. 15.00 a19.00

Anàlisi de materials d’altres persones que han retratat el mateix o altres moviments socials esdevinguts en el context de l’any 2011 i uns altres. Resultats i diferències formals. Elements comuns en els relats. Es podriá detectar una estètica pròpia de “el de carrer”… Retòriques identitàries en les produccions. Què és el real polític?.

Eines bàsiques de treball. Enregistrament, arxiu de material brut, selecció, escaleta de muntatge. Edició.

Proposta de realització d’un projecte col·lectiu i/ o individual per a la següent fase del taller al febrer 2015. Posada en comú dels temes que es volguessin realitzar. Pla de treball per a la segona etapa. Conclusions.

Preu projecció + taller: 25€ / 20€ amb carnet d’estudiant i de soci dela AAVC

Inscripcions: escriure un e-mail amb les dades personals a formacio@hangar.org

+++++++

SEGONA PART: Cuant ens pertany i/o deixa de pertànyer el text polític que construïm? Desenvolupament i proposta de producció. Dates: febrer 2015

En aquesta segona part del taller s’espera que els assistents portin materials en procés de producció amb els quals treballar. Entenent-se per això materials bruts gravats i amb una escaleta de muntatge. Materials en fase edició off line. Cada persona o grup de treball ha d’acabar una peça de màxim 3 minuts i posteriorment tots els treballs seran intercanviats per ser reeditats per les altres persones assistents al taller. Es reflexiona sobre les conseqüències de la intervenció d’altres mirades sobre el que produïm. Dandole valor també al resultat més col·lectiu.

Primera sessió Dissabte

10.30 a 13,30

Anàlisi detallada i posada en comú dels projectes que els participants estan realitzant o volen realitzar. Visionats de materials bruts i /o pre muntatges. Suggeriments formals i de continguts.

Descans per menjar.

15.00 a 19.00

Pràctiques de muntatge. I. Processos d’edició i/o reedició.

Segona sessió Domingo

10.30 a 13.30

Pràctiques de muntatge II. Processos d’edició i/o reedició.

Descans per menjar.

15.00 a 19.00

Finalització de treballs. Projecció de tots els treballs en la seva diferents fases. Comparació del producte “autor individual i autor col·lectiu” Analisis detallat de cada treball. Avaluació i posada en comú.

Cecilia Barriga:

Nace en Concepción, Chile. En 1977 se traslada a Madrid donde realiza estudios de cine y televisión en la Universidad Complutense de Madrid. Ha residido en New York, La Habana, Berlín, Zürich y Concepción. Desde hace más de treinta años trabaja en la creación audiovisual utilizando diversos formatos y géneros como el cine de ficción y el documental, el video arte experimental y la performance en colaboración con otras artistas. Sus trabajos se han exhibido internacionalmente en museos de arte contemporáneo, canales de televisión, festivales y salas de cine. Obras destacadas: Encuentro entre dos reinas (1991), video experimental. La herida de mi ojo (1994), documental de creación. Time’s up! (2000) largometraje de ficción. El camino de Moisés (2003), documental para televisión. En el río (2007) y El día del euro (2008), video creación. El esqueleto tatuado (2010), video performance. Granada, 30 años después (2010), documental. Casa de red (2011), video creación.

tresinstantes

Taller + projecció CINEMA POLITÍC DE URGENCIA: Tres instants, un crit.