Taller tinta xina amb pinzell

10:0018:00 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: €50 € / amb el carnet de soci de la AAVC (Materials inclusos) 40€
Taller

Aquest workshop intensiu està orientat a artistes que vulguin conèixer la tècnica de la tinta xina per ampliar les seves possibilitats expressives i desenvolupar millors habilitats del dibuix en general, ja que el domini de la tinta amb pinzell facilita l’ús de cualsevol altre mitjà de dibuix. Durant el taller es presentaran diverses tècniques bàsiques del món oriental per aprendre a aplicar-les a un marc contemporani i occidental. Es tracta d’un taller pràctic en el qual s’experimentarà amb diferents tècniques i textures de la tinta des de la seva forma més pura fins a la més diluïda. El procés prevaldrà sobre els resultats, finalment, la idea és que s’aprengui a usar el pinzell com una extensió del proprio cos.

Preu: €50€ / 40€ amb el carnet de soci de la AAVC. Materials inclosos

Objectius: Aprendre les tècniques bàsiques del dibuix amb tinta xinesa i pinzell per desenvolupar un estil propi que es adecue a cada pràctica personal.

Dissabte8 de novembre de 2014 de 10h a 18h.

Matí:

10.00 h Introducció a la tinta xina i pràctica de dibuix

11.45 h Pausa breu

12.00 h Presentació sobre l’art oriental i occidental partint de la linea

12.20 h Pràctica de dibuix

13.45 h Posada en comú i comentaris sobre les pràctiques

14.00 h Pausa per menjar (es recomana portar el menjar, per així menjar tots junts al pati d’Hangar)

Tarda:

15.00 h Explicació breu i pràctica de dibuix

16.15 h Pausa breu

16.30 h Presentació sobre l’art oriental i occidental partint de la aguada

16.50 h Pràctica de dibuix

17.45 h Posada en comú i comentaris sobre les pràctiques

Tanja Smit:

És artista visual especialitzada en dibuix. També treballa amb pintura, video i música. És de procedència holandesa, matriculada en dibuix i pintura en la Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten de l’Haia . Va tenir diverses beques del Ministeri de Cultura Neerlandesa (Fonds BKVB) i de la ciutat de l’Haia (Stroom hcbk). Des de fa 1993 comparteix el seu temps principalment entre Barcelona i Holanda, i també passa temporades en altres llocs.

Exposa amb regularitat a Holanda (a galeries, museus i espais alternatius) i a Espanya, entre d’altres en: ARCO Madrid; Galeria Tomás March, València i Nau Côclea, Camallera. A Barcelona la seva obra ha estat exposada, entre altres,  Galeria Senda; Galeria Alejandro Sales; el Palau de la Virreina; Galeria Antonio de Barnola; Hangar; la Biblioteca Jaume Fuster, Galeria MasArt i el Centre de Documentació del MACBA.

Pàgina web: www.tanjasmit.com

+ info i inscripció

Taller tinta xina amb pinzell