Taller “WEARABLES: introducció a l’ús de tecnologies interactives en l’àmbit tèxtil”

Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: 95 € amb compra de material materials valorats en 45€
Taller

Taller pràctic orientat a la confecció i intervenció de roba i accessoris mitjançant la manufactura de circuits electrònics amb Arduino.

Arduino és un disseny obert/lliure/gratuït i sobretot una comunitat de milers de disenyadors que genera diariament projectes sota la mateixa filosofia. La placa electrónica i el software Arduino van ser concebuts per apropar i facilitar a artistes i dissenyadors la construcció i programació de petits circuits electrònics. Arduino permet el desenvolupament casolà (DIY, fes-ho tu mateix) de petits projectes reactius i interactius: sensors i actuadors (llums, motors, etc).

Lilypad  es un dels projectes derivats d’Arduino, una modificació de la placa standard enfocada a l’ús sobre teixits i on les parts conductores del circuit es poden cosir.

L’integració de hardware/software en l’àmbit tou dels teixits permet a més l’acoblament d’aquesta tecnologia amb l’escena emergent dels nous materials (conductius, cròmics, etc). Aquest creuament esdevindrà molt probablement una de les principals branques de l’anomenat “internet de les coses“, la ubiqüitat de la informació digital.

Objectiu: aprendre els principis bàsics d’electricitat/electrònica i programació necessaris desenvolupar petits projectes, fent enfasi en la reutilització de circuits/codi d’altres projectes oberts.

A qui va dirigit: a persones acostumades a treballar amb suport tèxtil (brodar, punt, patchwork, etc.) i que vulguin incorporar funcionalitats reactives/interactives als seus projectes. No es requereixen coneixements previs d’electrònica ni de programació.

Docent: Raul Nieves (pratipo.org / faboratory.org)

Calendari:   25 i 27 de novembre / 2 i 4 de desembre de 2013 de 18,30h a 21,30

Matrícula
95€ amb compra de material (material valorats en 45€ aprox)

Taller “WEARABLES: introducció a l’ús de tecnologies interactives en l’àmbit tèxtil”