GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Tallers Big Data Week

16:0020:00 h
Lloc: CCCB
Montalegre, 5
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

Durant els dies previs s’impartiran sessions introductòries a diferents eines per al treball amb dades, tant per a la seva preparació com per al processament i la presentació. A llarg d’aquests tallers, es faran exercicis pràctics amb OpenRefine (condicionament de dades), Google Spreadsheets (grafiques i taules dinàmiques), i CartoDB (mapes); al mateix temps que s’ensenya l’assistent al taller com accedir a les dades obertes disponibles (opendata.bcn, Dades Obertes de la Generalitat, cartoBCN, etc..) i els seus diferents formats.

1. Familiaritzar-se amb les eines més habituals en el tractament de les dades, sense necessitat de coneixements de programació.

2. Introduir els participants al coneixement d’alguns dels datasets més rellevants per a les línias temàtiques del Hackaton.

Al taller del primer dia (6 de Maig), s’explicarà:

1. Les fonts de dades obertes amb les que comptem i els serveis de què disposem per accedir-hi (opendata.bcn, Dades Obertes de la Generalitat, cartoBCN, etc..)

2. Formats, neteja i acondicionemant de dades amb OpenRefine

Al taller del segon dia (7 de Maig), s’explicarà:

1. Taules dinàmiques per a transformació de dades i visualització de dades amb Google Spreadsheets, amb exemples pràctics.
2. Mapes amb CartoDB, amb un exemple pràctic.

Important és destacar que els tallers están orientats 100% a la pràctica i serà imprescindible que cada assistent porti el seu ordinador portàtil.

Els tallers també inclouen el material pedagògic en format PDF i unes ‘cheat sheets’ de referència rèpida de cada bloc didàctic, de cara a facilitar el treball posterior amb les eines al Hackaton.

Els tallers s’impatiran en castellà.

Tallers Big Data Week