TAULA

14:0016:00 h
Lloc: La Escocesa
Pere IV, 345
08019 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Trobada

TAULA és una invitació a parar esment al nostre comportament alimentari quotidià, a la nostra relació amb el menjar i l’experiència de menjar. Un marc expandit on explorar el ritual del cuinar i el menjar compartit com un mitjà artístic, multi-sensorial, relacional, polític i sensual, a partir d’un recorregut per la taula, els seus elements i els éssers que l’habiten, matèries vibrants de l’imaginari digestiu.

programa

MESA#01: l’entorn del comestible

dimarts 26 de setembre – de 14.00h a 16:00h

Comencem explorant la taula com un entorn particular de què considerem comestible, un assemblatge d’aromes, vincles, sabors, textures, sabers i circumstàncies que sostenen les combinacions d’aliments que ens fiquem en la boca. Esteu invitatis a portar algun plat preparat de casa per a compartir i asseure’ns juntis a la MESA.

MESA#02: l’olla i l’atuell

dimarts 10 d’octubre – de 14:00h a 16:00h

Parem taula considerant les culleres, olles, bols, gots i morters, i pararem esment a les tecnologies, formes, forces i estructures que contenen, cuinen i transporten els aliments i esdevenirs de l’aigua a les nostres boques. Esteu invitatis a portar algun plat preparat de casa per a compartir i asseure’ns juntis a la MESA.

Aquesta activitat compta amb la presència de Natalia Castañeda A.

MESA#03: la sal i els microorganismes

dimarts 24 d’octubre – de 14:00h a 16:00h

Estirem i salem l’espaitemps i portem a la taula els microorganismes, vincles i cicles de vida-mort-vida de la fermentació alimentària i les pràctiques de biorreparación de la terra de cultiu. Esteu invitades a portar algun plat preparat de casa per a compartir i asseure’ns juntis a la MESA.

Aquesta activitat compta amb la presència de Adrianna Szojda.

MESA#04: la digestió col·lectiva

dimarts 31 d’octubre – de 13:00h a 16:00h

La quarta trobada serà l’últim, com les potes de la taula i els estómacs de la vaca. Arribem al final d’un procés poligástrico en el qual rumiarem i digerirem tot el salivat, ingerit i compartit. Quins nous imaginaris digestius emergeixen i de quines maneres es metabolitzen en el col·lectiu? És possible guardar un procés en la memòria ingerint-lo? En aquesta trobada cuinarem juntis, per la qual cosa us convidem a portar qualsevol ingredient que us juste per a compartir i asseure’ns juntis a la MESA.

 

Activitat coordinada por Sonia Villar.

*TAULA és part de REBOST, una línia del programa gestionada de manera autònoma i col·lectiva pels socis de La Escocesa, els qui decideixen les activitats que volen organitzar en relació als interessos i necessitats del grup.

TAULA