GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Tempus fugit. Mayte Vieta

Lloc: Palmadotze
Masia Mas Pujó
08730 Santa Margarida i Els Monjos
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Palmadotze es complau en presentar la segona exposició individual de Mayte Vieta (Blanes, 1971) a la galeria. Una mostra que l’artista ha concebut tenint en compte les característiques de l ́espai de la galeria, la llum natural i el seu entorn amb vinyes, entre la terra i el cel.

Seguint aquesta premissa, ha seleccionat diferents escultures i fotografies recents que acompanyaran l’obra inèdita produïda de manera especial per a l’exposició.

Aquest és el cas de “Courage” una instal·lació realitzada insitu composta de miralls i onze fotografies. Les fotografies pertanyen a una sèrie realitzada al llarg dels anys, en diferents estacions i capturen instants efímers just quan estan a punt de desaparèixer, a punt de “fugir”.

Fugacitat, que és evocada en allò que no podem capturar i que l’artista mostra en una petita selecció de més de mil instants. Segons l’artista, “Courage” és fruit de la reflexió sorgida de la pròpia experiència sobre la condició humana, sovint absent o deslligada de la natura. És també un estudi del paisatge, a vegades eclipsat per la presència de cossos celestes, que cerca fusionar art i espiritualitat.

Les fotografies, sense rastre d’éssers humans ens precipiten a la contemplació d’un paisatge nu, més subjugant, on Vieta aguditza l’aspecte salvatge d’una naturalesa en estat pur que alhora ens mostra la seva fragilitat i misteri. Per aconseguir l’efecte desitjat i evocar la
sensació de silenci absolut que es percep en els paisatges, l’artista empra la llum i colors cromàtics punyents, que poden semblar més propis de les al·lucinacions i estar en la frontera entre allò real i allò imaginari.

Tempus fugit. Mayte Vieta