Teresa Solar. El tiempo de las lombrices

17:0021:00 h
Lloc: Galeria Joan Prats
Carrer Balmes, 54
08007 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

En el marc del Barcelona Gallery Weekend, presentem la segona exposició individual de Teresa Solar a la Galeria Joan Prats, on mostrarem escultures i dibuixos recents.

Solar excava, a través del dibuix i l’escultura, una complexa xarxa de túnels creats per a una sempre imminent fugida. Les noves escultures presentades en l’exposició es configuren com a seccions cavernoses o passadissos, amb una clara reminiscència zoomorfa i orgànica, que s’obren davant l’espectador no amb talls nets i quirúrgics, sinó estripats i estrebats: com si fossin fòssils descoberts i, a la vegada, hibridats amb les màquines que els desenterren. La construcció de límits, l’autoprotecció i l’aïllament informen una estructura que comença en el relat autobiogràfic i que acaba en la representació de grans sistemes subterranis com ara el metro urbà o les mines.

Presentem també la peça Tuneladora de ficción, en la qual s’uneix la materialitat geològica del fang amb la del plàstic, una combinació inèdita en l’obra de Teresa Solar, juntament amb una sèrie de dibuixos, que l’artista defineix com a “mapes salvatges”: realitzats sobre fotografies de les seves pròpies cordes vocals, els dibuixos inclouen diferents símbols i paraules a manera de mapes psicogeogràfics.

Exposició duta a terme en el marc de la programació del Barcelona Gallery Weekend 2021.

Teresa Solar. El tiempo de las lombrices