The Awakening d'Antoni Hervàs

Lloc: The Green Parrot
Vilamarí 57
08015 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

The Awakening una instal·lació específica de l’artista Antoni Hervàs basada en l’univers al voltant de l’escena underground de l’artista gràfic Tom of Finland (1920-1991). Hervàs es centra en l’experiència de conviure, a partir d’una residència a la Tom of Finland Foundation de Los Angeles, amb alguns artistes i amics que, des dels anys setanta, compartien comunitat mitjançant el dibuix i s’ajudaven mútuament. Emocions, arxiu, història, vivències es van fonent de manera fluida cap a un lloc, cap a una sèrie de capes superposades a través del color i del dibuix. Escenes tant de llum com d’ombres de les vivències de l’artista Antoni Hervàs en la comunitat al voltant de Tom of Finland: la Fundació, els clubs, els personatges i el seu llegat. 

El tacte, el frec i la superfície dels texans ens trasllada a aquelles sales per a cowboys que vesteixen jeans i camises impecables i ballen bachata amb barrets i bandanas. Els petits personatges fantàstics de les bandanas ens persegueixen, riuen de manera sorneguera. Faunes, dimonis, sirenes i tritons es fonen amb el mariachi i el cowboy. El color com a codi xifrat de reconeixement no verbal, de formar part d’un col·lectiu. Hervàs ho transforma en fantasia per a portar-ho a un terreny més queer, que evoca també una major llibertat en la representació de les identitats. 

Una exposició d’un dibuixant sobre un altre dibuixant on se’ns convida a experimentar el frec, el plaer, allò que s’oculta i el que es mostra en la pròpia pell.

The Awakening d’Antoni Hervàs