GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Tots els mecanismes. Josep Segú

19:0021:00 h
Lloc: Sala Parés
Petritxol, 5
08002 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

L’obra de Josep Segú pren com a punt de partida el paisatge urbà i l’exalça com a entorn creat per l’ésser humà. Influenciat inicialment pel Pop Art, el seu estil ha anat evolucionant i incorporant referències com el fotorealisme i recursos extrets d’altres llenguatges artístics com la fotografia i el cinema. Retrata paisatges panoràmics de Barcelona, Tokio o Nova York, amb un detallisme preciosista, i amb un tractament de la llum i el color que supera la realitat.

Josep Segú pren alguns dels llocs més emblemàtics de les ciutats que retrata i posa en relleu el caràcter industrial, consumista, turístic i massificat de les urbs del segle XXI. Si bé de vegades podem interpretar certa ironia a les seves propostes, les seves composicions no tenen voluntat crítica, més bé al contrari. Busca enaltir l’energia vibrant de les ciutats contemporànies, plenes de vida, moviment i canvis. El propi artista declara: «m’agraden les quadrícules dels edificis moderns, els neons, els contenidors del port… Necessito l’energia que desprèn la superpoblació urbana».

Josep Segú és llicenciat en Belles Arts i filologia. A més de pintor, exerceix com a escriptor i crític d’art. La seva obra s’ha presentat a exposicions institucionals i a galeries de Madrid a més d’altres ciutats europees i Nova York. Exposa a la Sala Parés des de 2013.

Tots els mecanismes. Josep Segú