transperifèries. territoris i residències artístiques

Lloc:
Pere IV, 345 08019 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Del 13 de maig al 13 de juliol La Escocesa, en colaboració amb Idensitat, Casa Planas i BBB Centre d´art, obre l’exposició Transperifèries. Territoris i residències artístiques al Castell de Montjuïc (Barcelona), una mostra que inclou un grup heterogeni d’obres artístiques que en el seu conjunt donen respostes pròpies al concepte transperifèria.

Les artistes Corentine Le Mestre, Marta Azparren, Melissa López, Josephine Lunal, Lourdes Peñaranda, Maria Alcaide i Célin Jiang, han desenvolupat els seus treballs en el marc d’Art ⇆ Terri­tori (2019-2020) i REART ⇆ (2022-2023).

Les peces que es comparteixen a aquesta exposició són resultat de la recerca artística implicada en els contextos específics, proposats per Idensitat, La Escocesa, BBB centre d’art i Casa Planas.

Transperifèria és un concepte i alhora una estratègia conceptual que dona unitat i coherència als diferents nodes que han participat en aquesta xarxa. Així, l’exposició recull i presenta el treball d’aquestes set artistes, així com una sèrie d’activitats realitzades de forma paral·lela a les residències, els arxius audiovisuals generats durant el procés i en el marc d’un laboratori conjunt i posarà en marxa altres accions obertes que tindran lloc durant la durada d’aquesta mostra, que s’aniran compartint en els pròxims dies.

transperifèries. territoris i residències artístiques